Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 02:28

Οι Πρεβεζάνοι βουλευτές και τα ευτράπελα της ορκομωσίας (Ανταπόκριση από τον... Αθηναίο)

Ορκίστηκαν χθες (28-6-2012) οι 300 βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και σήμερα, Παρασκευή, θα εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Το www.atpreveza.gr σας εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από την παρουσία στη Βουλή των Δημήτρη Τσουμάνη και Κώστα Μπάρκα. Ο πρώτος ήταν πιο... άνετος, επιλέγοντας τα «ορεινά» της πτέρυγας, όπου τοποθετήθηκε η ΝΔ, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έπιασε τέρμα... αριστερά.

Οι πρωτάρηδες της Βουλής, ένεκα και του σχετικού άγχους, έκαναν την εμφάνισή τους στο Κοινοβούλιο από νωρίς το πρωί, με την Ελένη Γερασιμίδου του ΚΚΕ να φτάνει πρώτη με ταξί κατά δύο ώρες νωρίτερα, από την προγραμματισμένη ώρα ορκομωσίας. Η πλειοψηφία μάλιστα των νέων βουλευτών γέμισαν τα θεωρεία της Βουλής με συγγενείς, συνεργάτες και φίλους.

tsoumanis 3

 

Ωστόσο τις εντυπώσεις κατάφερε να «κλέψει» η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, γυναίκα του κ. Μιχαλολιάκου, καθώς κατά την είσοδό της στη Βουλή έσπασε το τακούνι του παπουτσιού της με αποτέλεσμα να περπατήσει κουτσαίνοντας μέχρι την αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου. Μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν τη... ματιάσανε απάντησε καταφατικά.

 mparkas

Τα ευτράπελα όμως δεν έλειψαν και κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να εμφανίζεται ως καλύτερος γνώστης της διαδικασίας από τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος ξεκίνησε να ανακοινώνει την λήξη της συνεδρίασης πριν καν τελειώσει η διαδικασία.

 voulh

Παράλληλα έντονη αμηχανία υπήρξε την ώρα που ο αρχιεπίσκοπος κατευθύνθηκε προς τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δεν φίλησε το σταυρό και δεν χαιρέτησε δια χειραψίας τον αρχιεπίσκοπο όπως η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σπύρος Χαλβατζής.

 1340961646731

 

 

 

Σχετικά Άρθρα