Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015 11:44

Ενότητα και υπέρβαση για το καλό όλων (του Χρυσόστομου Νάτσιου)

Γράφει ο Χρυσόστομος Νάτσιος (Μέλος Κ.Σ. Νεολαίας ΠΑΣΟΚ)

*Κείμενο από τη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Το 10ο Συνέδριο του Πα.Σο.Κ. έκλεισε τις εργασίες του, με σημαντικές αποφάσεις στα πλαίσια τις μετεξέλιξης του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας και της διευρυνσής του, στα πλαίσια της Κεντροαριστέρας, αλλά κυρίως στα πλαίσια της κοινωνίας.
Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι το εξής, πόσοι ενδιαφέρονται για το Πα.Σο.Κ. και πόσο μάλλον πόσοι είναι αυτοί που λένε ότι ο ιστορικός κύκλος του Κινήματος έχει κλείσει. 
Τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια το δίπολο Συ.Ρι.ΖΑν.Ελ και Νέας Δημοκρατίας πως θα μπορούσε κάποιος να τα χαρακτηρίσει;
Από τη μία το "έκτρωμα" που ονομάζεται Συ.Ρι.ΖΑν.Ελ και από την άλλη μία "ακραία" να μου επιτραπεί ο όρος Λαϊκή Δεξία του Αντώνη Σαμαρά.
Υπάρχει όμως ένας κοινός παρανομαστής στις 2½ αυτές πολιτικές δυνάμεις, το πολιτικό στριπτίζ απέναντι στον ελληνικό λαό και την πραγματικότητα.
Από τη μία τα Ζάππεια & από την άλλη το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, την υποκρισία των οποίων διαπιστώσαμε εχθές για τους μεν και σήμερα για τους δε.
Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται μία συσπέιρωση της Κεντροαριστεράς & του μεσαίου χώρου γενικότερα.
Το Πα.Σο.Κ θα πρέπει να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Σοσιαλδηµοκρατικό Κίνημα. Ένα Κίνημα που να λειτουργεί µε συνέπεια, µε διαύγεια, που θα αδιαφορεί για τις καρέκλες και την εξουσία με τη κακή της έννοια, που θα πρέπει να γνωρίζει ο απλός πολίτης ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί και με ποιά θα συγκρούεται.
Θεωρώ ότι ήρθε η στιγμή όσο ποτέ για έναν γόνιμο & ουσιαστικό διαλόγο με όλα τα σχήματα που ανήκουν στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, με βασικό στόχο τη προσέγγιση του λαού. 
Η χώρα χρειάζεται ένα σύγχρονο πολιτικό πλαίσιο που θα κατατεθεί με νέες ιδέες, που θα δώσει λύσεις στα προβλήµατα μικρά ή μεγάλα που ταλανίζουν τη χώρα. Με βασικό γνώμονα τη μετεξέλιξη του κράτους σε ένα σύγχρονο, δίκαιο, θεσμικό και παραγωγικό κράτος, με συγκροτημένη λειτουργία, διαύγεια και αξιοκρατία.
Για όλους αυτούς τους λόγους τη Κυριακή στις 14 Ιουνίου θα πρέπει να στηρίξουμε όλοι την νέα πολιτική ηγεσία του Κινήματος, η οποία θα προέλθει από τη βάση του Πα.Σο.Κ., από το απλό μέλος και τον απλό φίλο του Κινήματος.
Προσωπικά σε αυτή τη διαδικασία θα στηρίξω την υποψηφιότητα της Φώφης Γεννηματά, διότι θεωρώ ότι μπορεί να ενώσει το χώρο & να βάλει τις βάσεις για όλα τα παραπάνω.
Πρώτα και κύρια όμως θεωρώ πως θα πρέπει να υπάρξει ενότητα και υπέρβαση για το καλό όλων, της πατρίδας αλλά και της παράταξης μας.