Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 01:06

Ο Γιώργος έφυγε…(του Θεόδωρου Κολοβού)

(Αντί επικήδειου λόγου , γα τον Γιώργο Τσιλιγκίρη)

Ο Γιώργος Τσιλιγκίρης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1951. Τα παιδικά του χρόνια τα έζησε στην οδό Αντιτάνων μαζί με τους γονείς του και τα τρία του αδέλφια.

Όταν τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο, επειδή δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσει πήγε στα καράβια. Αφού συγκέντρωσε τα χρήματα πήγε στην Αγγλία και σπούδασε Ναυπηγός. Γύρισε στη Πρέβεζα και έφτιαξε τη Μαρίνα στο Άκτιο η οποία ,με προσωπική δουλειά και πολύ μόχθο, εξελίχθηκε σε Α.Ε. και αποτελεί ένα στολίδι στη περιοχή μας και ένα πνεύμονα ανάπτυξης.

Συμμετείχε ενεργά σε όλα τα τεκταινόμενα στη πόλη μας με πάθος και άποψη την οποία πολλές φορές δημοσίευσε με επώνυμα άρθρα.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του πολιτιστικού Συλλόγου ¨Ανθρώπολης΄ με πλούσια δράση ,όπως η αξέχαστη εκδήλωση για το Κ. Καρυωτάκη.

Ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός της αναβίωσης των ΑΚΤΙΩΝ που έγιναν για πρώτη φορά το 2013 από το σύλλογο ΑΝΘΡΩΠΟΛΙΣ σε συνεργασία με την ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ.

Έφυγε από τη ζωή στις 29 Αυγούστου 2015 την ημέρα που αναβιώνονταν για τρίτη φορά τα ΑΚΤΙΑ, Υποσχόμαστε Γιώργο ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου για μια σύγχρονη και δημοκρατική Ελλάδα ,και για να γίνει η Πρέβεζα μια ανθρώπινη πόλη .

Επίσης θα εναντιωθούμε στην ιδιοτέλεια ,τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και την αδράνεια ταυ Δημόσιου τομέα!