Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 19:45

Προφίλ «Αόρατα Παιδιά» (του Κώστα Μαζιώτη)

Γράφει ο Κώστας Μαζιώτης

DSC 1551-1024x680
«Όσα δε φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η στιγμή» λέει ο θυμόσοφος λαός. Ανήκω στην κατηγορία εκείνη των ακροατών που εδώ και χρόνια παραπονιέται: «Μα γιατί δεν βγαίνουν πια ελληνικά συγκροτήματα στο ίδιο επίπεδο με τις Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά και τα Διάφανα Κρίνα»; Να, λοιπόν, που επιτέλους μπορώ να αναφέρω δύο τέτοιες περιπτώσεις: Η μία είναι τα Γουρούνια στο Διάστημα, που όμως το περυσινό τους cd, το πήρα είδηση μόλις φέτος, και η δεύτερη είναι οι Προφίλ. με τους οποίους θ ασχοληθώ σε τούτο το κείμενο!
Πρόκειται για μία παρέα από την Αθήνα που, ως συγκρότημα, υπάρχει εδώ και δεκαπέντε χρόνια, έχει συμμετάσχει σε αρκετά μουσικά φεστιβάλ και διαγωνισμούς με πολύ αξιοζήλευτες διακρίσεις! Φέτος, μετά από 2 συλλογές τραγουδιών, ήρθε η ώρα για το πρώτο πλήρες album που φέρει τον τίτλο «Αόρατα Παιδιά». Ο δίσκος περιλαμβάνει 10 δικές τους πανέμορφες συνθέσεις συν μία διασκευή-έκπληξη στο πολύ-τραγουδισμένο «Μινόρε της Αυγής» του Σ. Περιστέρη και του Μ. Μάτσα!
Με αυτό το δίσκο τα παιδιά πέτυχαν αρκετά: πρώτα-πρώτα οι μουσικές τους μπολιάζουν ένα σορό επιρροές από το ξένο εναλλακτικό rock των δύο, περίπου, δεκαετιών( ενδεικτικά αναφέρω τους Placebo, Sonic Youth Radiohead κλπ), χωρίς όμως να χάνουν ούτε φρεσκάδα, ούτε-το κυριότερο- προσωπικότητα. Την ίδια στιγμή το πολύ δεμένο παίξιμο των μουσικών εξασφαλίζει σφριγηλότητα και ομοιογένεια!
Δεύτερον οι στίχοι τους είναι ευθείς, διατηρούν την απαιτούμενη-αν θέλετε- ποιητικότητα και ,κατά τη γνώμη μου, κερδίζουν το στοίχημα της ειλικρίνειας. Το πιο πειστικό παράδειγμα το δίνει το τραγούδι «Δεκέμβρης» όπου γίνεται λόγος με τόση τρυφερότητα, αντιστικτικά προς το καταιγιστικό παίξιμο της μπάντας, στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου 6 Δεκεμβρίου 2008.
Το εκπληκτικό, τέλος, είναι πως κατορθώνουν να σμίξουν καθαρό ελληνικό λόγο με ξένες μουσικές επιρροές, σε ένα αποτέλεσμα που στέκει αυτόφωτο και δεν ανήκει μόνο εδώ αλλά στους μουσικόφιλους όλου του «πλανητικού χωριού» (σύμφωνα με τον όρο του Marshal Macluan)! 
το album μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από το site του συγκροτήματος:

    http://profil.band/

Καλή ακρόαση!!!