Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 19:10

Περί προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο χώρο της υγείας... (Του Στρατή Βουγέλλη)

0080c255b4d3822964e1085ee758376a L

Γράφει ο Στρατής Βουγέλλης

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝ Πρέβεζας

Χθες το Υπουργείο Υγείας απέστειλε στο ΑΣΕΠ πίνακα κατανομής 1538 θέσεων μονίμου προσωπικού για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Από την κατανομή προκύπτει ότι 745 θέσεις θα καλυφθούν από κυλιόμενους πίνακες των προηγούμενων προκηρύξεων (4Κ και 5Κ) ενώ οι υπόλοιπες 793 με νέες αιτήσεις και επιλογή από το ΑΣΕΠ.

1ον) Είναι προφανές ότι ακόμα και αν το ΑΣΕΠ προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη των θέσεων, ο χρόνος που το προσωπικό θα φτάσει στις μονάδες υγείας  στην πρώτη περίπτωση (από κυλιόμενους πίνακες) δεν αναμένεται να είναι νωρίτερα από τους πρώτους μήνες του 2017. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τις υπόλοιπες 793 θέσεις, όπου θα απαιτηθούν νέες αιτήσεις και επιλογή από το ΑΣΕΠ, γεγονός που παραπέμπει χρονικά την πρόσληψή τους στα Νοσοκομεία μετά το καλοκαίρι του 2017.

Μέχρι τότε βεβαίως χιλιάδες εργαζόμενοι θα έχουν συνταξιοδοτηθεί και τα κενά θα έχουν διευρυνθεί.

2ον) Που μας αφορά άμεσα. Από τις 1538 μόνιμες θέσεις θέσεις , το υπουργείο έδωσε στο Γ. Ν. Πρέβεζας μόνο ΜΙΑ (1) θέση και μάλιστα...ψυχολόγου!

Παρά τα επανειλημμένα υπομνήματα που είχαμε καταθέσει και εγγράφως τόσο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και στη διοίκηση της 6ης ΥΠε για τα μεγάλα κενά οργανικών θέσεων σε όλες τις υπηρεσίες του Γ.Ν. Πρέβεζας και το ειδικό υπόμνημα για τις πιο επείγουσες ανάγκες σε στελέχωση.

Υπενθυμίζω ότι από τις πάνω από 120 μόνιμες θέσεις εργασίας που χάθηκαν (αποχωρήσεις μείον προσλήψεις) τα τελευταία 5 χρόνια από το ΓΝ Πρέβεζας, για το 2016 περιμένουμε μόνο δύο μόνιμες θέσεις παραϊατρικού προσωπικού, εκ των οποίων μάλιστα η μια θα αντικαταστήσει εργαζόμενη που αποχωρεί με την προσέλευση αυτών των δυο, και ότι έχουν προκηρυχθεί και 3 θέσεις γιατρών επί θητεία για τις οποίες προχθές εγκρίθηκαν οι εισηγητές που θα εισηγηθούν για τις υποψηφιότητες ....

 

 

Διαβάστηκε 2267 φορές