Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 10:41

Δήλωση-απάντηση του δικηγόρου Απόστολου Τάσση σε δημοσίευμά μας για τους πλημμυροπαθείς

Την παρακάτω δήλωση έκανε ο Απόστολος Αν. Τάσσης, Δικηγόρος και προϊστάμενος νομικής υπηρεσίας ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ:

“Απαντώντας σε προηγούμενη ανάρτηση σας (δείτε ΕΔΩ):

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής πριν την άσκηση οποιασδήποτε ποινικής δίωξης και εν ανυπαρξία κατηγορουμένου, συνιστά ανύπαρκτη νομικά ενέργεια.

Η σχετική ανάρτησή σας, συνιστά ψεύδη είδηση και παρακαλώ για την αποκατάσταση της αλήθειας. Με τον τρόπο που επιχειρήθηκε η ως άνω δημοσιοποίηση συνοδευόμενη από συνέντευξη τύπου και δηλώσεις, συνιστά βάναυση, απρόκλητη και προσβλητική επίθεση.

Είδηση περί (ανύπαρκτης) δίωξης, πριν την ενημέρωση του ενδιαφερόμενου - κατηγορουμένου συνιστά αξιόποινη προσβολή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Δεν είσαστε υποχρεωμένοι να αναπαράγετε άκριτα ότι μοιάζει (αλλά δεν είναι) με είδηση.

Δηλώσεις με σκοπό την ένωση και διέγερση πλημμυροπαθών σε αγωγές κατά του Δήμου Πρέβεζας και την υπόδειξη τεχνικών σύμβουλων, δεν εξυπηρετούν, παρά μόνο ανάγκες αδόκιμης διαφημιστικής διαχείρισης. Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε δημότη να επιδιώξει την ικανοποίηση των δικαιωμάτων του, με όποιον τρόπο νομίζει. Ο Δήμος Πρέβεζας θα σταθεί αρωγός σε αυτή, κατά το λόγο που μου αναλογεί. Η πηχαία προκαταβολική και άκομψη όμως ανακοίνωση προθέσεων, όταν ξεπερνά τα όρια της θεμιτής επιδίωξης, αγγίζει τα όρια της προσβολης και διαπόμπευσης. Όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους και ανθρώπινο πόνο, οφείλουμε ανάλογο ανθρωπισμό και σεβασμό της θέσης στην οποία βρίσκονται. Τα πάντα έχουν ένα όριο.

 

Απόστολος Αν Τάσσης

Δικηγόρος και προϊστάμενος νομικής υπηρεσίας ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ”.