Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 15:02

Ο τόπος μας και η μισή Ελλάδα ξεπουλιέται στις πολυεθνικές πετρελαϊκές... (της Πέλας Καλογήρου)

Γράφει η Πέλα Καλογήρου

Ο τόπος μας και η μισή Ελλάδα ξεπουλιέται στις πολυεθνικές πετρελαϊκές Repsol(Ισπανία) Energean(Μ. Βρετανία), Total(Γαλλία), Geotec(Ιταλία) που κάνει την «έρευνα».

Για λογαριασμό της ΕΛΠΕ που σχηματίζει κοινοπραξία με τις παραπάνω εταιρείες που διαθέτουν εμπειρία στη διύλιση και μάλιστα, τούτες τις μέρες είδε το φως της δημοσιότητας και η «πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος» για την πώληση του 50,1% της Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) “Κατ’ ελάχιστον”!

Ο κόσμος ας έχει το νου του. Είναι εδώ και παράνομα εισέρχονται και λεηλατούν τις περιουσίες μας και τον φυσικό πλούτο του τόπου μας.

Στο Παλαιοχώρι Δ. Φιλιατών χθες 17 Μάη 2018 η GEOTEC εμποδίστηκε από ομάδα πολιτών κι εγκατέλειψε.

Όσοι έχουν βάλει την υπογραφή τους στις ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ θα πρέπει να τις πάρουν πίσω τώρα.

Και οι ακόλουθοί τους οφείλουν να ενημερωθούν και να μαζευτούν από τις αυθαιρεσίες που διασπείρουν στοχοποιώντας όσους αντιστεκόμαστε, όσο υπάρχει χρόνος.

Γιατί, όσο συνεχίζουν και υποστηρίζουν την μετάλλαξη της χώρας μας σε «μπαταρία» της δύσης, θα δικαιώσουν τον τίτλο του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ και σύντομα, πιθανώς, αυτών που προξένησαν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα περιβαλλοντικά.

Αντί λοιπόν για αυτό τον τόπο να έχουν όλοι αυτοί που υπηρετούν πολιτικά αξιώματα, όραμα, την αξιοποίηση που βασίζεται κυρίως στην διαφύλαξη των αγαθών, του καθαρού αέρα που αναπνέουμε ακόμα, των καθαρών νερών που ακόμη πίνουμε από τις πηγές, την απέραντη γαλάζια θάλασσα που κολυμπάμε και μας τρέφει, τα εύφορα εδάφη που ζητούμενο είναι όσα έχουν επιβαρυνθεί με φυτοφάρμακα και ισχυρά δηλητήρια, να εξυγιανθούν.

Αντί να βελτιώσουν την αγροτική «πολιτική» και όχι μόνο προς όφελος της κοινωνίας και των μικρομεσαίων αγροτών και των μικρών επιχειρήσεων που με τις παρούσες συνθήκες συνθλίβουν.

Αντί να ακολουθηθεί ο δρόμος για την διασφάλιση της ευημερίας για τον τόπο με όλα τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά και να αξιοποιηθεί η ηπιότητα και καθαρότητα του τόπου ως το μέγιστης αξίας προϊόν, αυτοί, πρώην και νυν συμφωνούντες, το πάνε από την άλλη μεριά του ξεπουλήματος της χώρας στις πετρελαϊκές για να γίνει όλη η Ελλάδα Ελευσίνα Χ 3000 φορές, χειρότερα.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΑΣ!

Κι όλα αυτά επειδή οι μανιακοί κερδοσκόποι που υπηρετούν κι ελέγχουν το σύστημα, επηρεάζουν, πλην εξαιρέσεων, και τους πολιτικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους κατευθύνουν ανάλογα τα διάφορα υποσυστήματα της Διοίκησης, φέρνοντας την κοινωνία σε αδιέξοδο.

Τα πάντα εξυπηρετούν, τον πλουτισμό εις βάρος κάθε μορφής ζωής δίχως κανένα ήθος απέναντι στον άνθρωπο, το ζώο, το δέντρο, το ποτάμι και τη θάλασσα, εξαφανίζοντας κάθε ψάρι και πτηνό και κάθε μικρό ή μεγάλο οικοσύστημα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Και τώρα επιδιώκουν να λεηλατήσουν και τον τόπο μας.

Αυτοί οι ίδιοι είναι, που έφτιαξαν τους νόμους της αγοράς και τις εξαρτήσεις από αυτούς, με ότι αυτό συνεπάγεται και κάθε καταστροφή που έχουμε δει να επιφέρει στον άνθρωπο και κάθε μέτωπο πολέμου που έχουμε δει να ανοίγουν γύρω μας.

Καλούμαστε να σπάσουμε αυτό το οικονομικό κατεστημένο που βασίζεται πάνω στην εκμετάλλευση, γιατί οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ευημερία και τη ζωή την ίδια ως προνόμιο και υπέρτατο αγαθό.

Γιατί πολύ απλά αυτό το οικονομικό σύστημα έχει δοκιμαστεί και παρακμάζει, είναι αναίσχυντο και καταστροφικό, όσο και οι αποφάσεις αυτών που ορίζουν, το μέλλον της ανθρωπότητας και όχι μόνο.

220.000 τ.χιλ. (km2), δηλαδή όλη η παράκτια Δυτική Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στο OPEN DOOR, από Βόρεια της Κέρκυρας μέχρι Νότια της Κρήτης.

Και επιπλέον το

45% της Ηπειρώτικης γης μέσα σε 46 παραδοσιακούς οικισμούς, 10 περιοχές Ναtura, δίπλα στο τεράστιας σημασίας προστατευμένο δήθεν οικοσύστημα του Αμβρακικού, σε: Ανώι, Θεσπρωτικό, Κρανιά, Δεσποτικά, Ριζοβούνι, όλα τα γύρω χωριά της Λάκας Σουλίου, Βόρεια Τζουμέρκα, Δ. Νικολάου Σκουφά, Δ. Γεώργιου Καραϊσκάκη, Κεντρικά Τζουμέρκα, Δ. Ζίτσας, Δ. Παγωνιού, Δ. Ζαγορίου. Δ. Δωδώνη, Δ. Ιωαννίνων, Δ. Θεσπρωτίας Δ. Πρέβεζας και Δ. Άρτας, Δ. Ζηρού, Δ. Πάργας. Όλες αυτές οι περιοχές των Περιφερειών Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Κρήτης.

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ!

Παλιότερα έγιναν κάποιες ημερίδες δεξιών νεοφιλελεύθερων δυνάμεων με σκοπό να διαμορφώσουν βασισμένοι πάνω σε ψευδή στοιχεία συνειδήσεις υπέρ των εξορύξεων.

Ακόμη και σήμερα, μέτοχοι πετρελαϊκών επιχειρούν να μας πείσουν για τα οφέλη των εξορύξεων. Τέτοιες ετοιμάζονται εκ νέου στις 8 και 9 Ιουνίου σε Πρέβεζα και Άρτα αντίστοιχα, αλήθεια ποιος φορέας τις διοργανώνει;

Αποκρύπτοντας βεβαίως από όλους τα πραγματικά δεδομένα για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει και διαπράττουν οι εξορυκτικές και πετρελαϊκές σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης που μέχρι σήμερα μπορούσαν, να αποκρύπτουν, από τη δημοσιότητα.

Από τον Καναδά μέχρι το Περού, από την Μ. Ανατολή μέχρι τη Νορβηγία και τον ισημερινό, τους δύο πόλους, Ανταρκτική και Αρκτική, δοκιμάζουν καθημερινά ανεξέλεγκτοι, εξορύξεις, πυρηνικά και όπλα, κατασπαράζοντας τα σπλάχνα της γης , ξεπερνώντας κάθε όριο στις αντοχές του πλανήτη.

Φανταστείτε, πως βρίσκονται κάτι αδίστακτοι κερδοσκόποι μαζεμένοι πάνω από ένα παγκόσμιο χάρτη και ρίχνουνε τα ζάρια. Κι όπου πέσει η ζαριά, σχεδιάζοντας από πριν το που, κατασπαράζουν!

Η σαπίλα του μηχανισμού είναι πλέον τεράστια.

Εδώ είναι που μπαίνει και το μεγάλο στοίχημα της εποχής μας.

Πολύ δύσκολο, όχι όμως αδύνατο.

Ο πολίτης να ενημερώνεται αμερόληπτα.

Είναι απαίτηση κι όχι απλώς ζητούμενο η ενημέρωση με τα πραγματικά ντοκουμέντα, κι ας είναι μια διαδικασία που χρειάζεται πολύ χρόνο κι εμπεριέχει ίσως μεγάλο κόπο μέχρι να γίνει κτήμα του καθενός, όσο και την αγάπη για τη ζωή που κοντεύει να εξαφανιστεί.

Τα πραγματικά στοιχεία που τα προηγούμενα χρόνια κατάφερναν να αποκρύψουν, είναι σήμερα αδιάσειστα για την τοξική επιβάρυνση του πλανήτη και όλων των έμβιων όντων πάνω σε αυτόν.

Καθώς πλέον τεκμηριώνονται όλα τα στοιχεία για τις καθημερινές τοξικές διαρροές πετρελαίου σε αέρα, γη, νερά και θάλασσα.

Κι εδώ δεν θα γίνει προσπάθεια ανάλυσης για τα μέτωπα πολέμου.

Αρκεί κανείς να παρακολουθήσει τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας, κοντά μας και μακριά μας. Κι είναι εύκολο να κατανοήσει πως συνδέονται τα πλοκάμια του λόμπι των πετρελαίων, της οπλοβιομηχανίας και του τραπεζικού συστήματος.

Σε ποιους πολιτικούς να πιστέψει κανείς;

Δικαιολογημένα υπάρχει δυσπιστία και καθημερινά οι προσδοκίες διαψεύδονται. Η εμπιστοσύνη έχει προ πολλού διαρραγεί. Με θύμα των άνθρωπο - ερείπιο.

Γιατί η εξουσία συνεπάγεται με την διαφθορά.

Διαφθείρει συχνά ακόμη και τις καλύτερες συνειδήσεις.

Γιατί πολύ απλά, η σχέση εξουσίας και ελέγχου μέσα σε αυτό το σύστημα με αυτά τα οικονομικά χαρακτηριστικά, φέρνει τη υποταγή. Την χειραγώγηση, την μη ελεύθερη βούληση. Αυτό ήταν το μοντέλο. Απέτυχε. Απέτυχε κυρίως εις βάρος μας.

Συνήθως , βρίσκονται στη θέση να κατέχουν εξουσία κάποιοι, προτάσσοντας και υπερασπιζόμενοι πριν αξίες, που στη συνέχεια πρόδωσαν οικτρά.

Καθημερινά, όλοι δοκιμαζόμαστε. Μαζί και η αντίληψή μας.

Στο 2018 βρισκόμαστε. Στον 21ο αιώνα. Είναι καταγεγραμμένα και καταγράφονται καθημερινά τα εγκλήματα πολέμου, τα περιβαλλοντικά, οι εμφύλιες διαμάχες, το δουλεμπόριο, οι πιέσεις της οπλοβιομηχανίας και τα σοκ που προκαλούν δια μέσω των πολιτικών εξουσιών που ελέγχουν, και των υποσυστημάτων τους.

Ευτυχώς σήμερα μπορούμε πλέον να λαμβάνουμε άμεση τεκμηριωμένη ενημέρωση καθημερινά, από όλα τα πλάτη και μήκη της γης, χωρίς τους διαμεσολαβητές (ελεγχόμενα - διαπλεκόμενα main stream δίκτυα «ενημέρωσης») που εξαγοράζονται για να αποκρύπτουν την αλήθεια.

Σε όλη την Ελλάδα σήμερα έχουν δημιουργηθεί ομάδες ενεργών πολιτών που πήραν την πρωτοβουλία της ενημέρωσης και της δημιουργίας μετώπων αντίστασης, κινήματος αντίστασης, απέναντι στην ολοσχερή καταστροφή που έρχεται για όλους. Γιατί όποιος διαβάσει προσεκτικά τις συμφωνίες που υπογράφηκαν, οι περισσότερες κυρώθηκαν το Μάρτη του 2017 στη βουλή κατά πλειοψηφία και οι υπόλοιπες μέσα στον μήνα που διανύουμε, δεν μπορεί να παραμείνει αμέτοχος. Άλλωστε τα δεδομένα και οι συνέπειες των εξορύξεων, είναι αδιάψευστα.

Καμία παραγωγική διαδικασία δεν θα μείνει αλώβητη αν δεν τους σταματήσουμε τώρα. Από τον πρωτογενή ως το τριτογενή τομέα.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία για αυτό.

Σε όλη την Ήπειρο, Γιάννενα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, στην Πελοπόννησο, στα Νησιά του Ιονίου, στην Κρήτη, στην Αθήνα έχουν δημιουργηθεί πρωτοβουλίες κατά των εξορύξεων και καθημερινά δυναμώνουν, και συνεχίζουμε.

Δεν είμαστε εξαρτημένοι από κανένα πολιτικό χώρο και δεν προσβλέπουμε σε κανένα πολιτικό αξίωμα. Οι συνελεύσεις μας είναι βεβαίως ανοιχτές σε όλους πλην των ακόλουθων του φασιστικού νεοναζιστικού μορφώματος τους οποίους άλλωστε κρατά πάντα σε εφεδρεία η αντίδραση για να παίξουν το ρόλο που ξέρουν όταν έρθει η ώρα.

Είναι λοιπόν απαίτηση:

Από τη στιγμή που δεν μπήκαν στον κόπο να μας υπολογίσουν

  • Η άμεση παύση κάθε εργασίας έρευνας - εξόρυξης ΤΩΡΑ

  • Η άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση όλων των πολιτών με την αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση που σήμερα υπάρχει για τις καταστροφικές συνέπειες των εξορύξεων σε αέρα, νερά, έδαφος, θάλασσα, στην υγεία μας άμεσα και τον κίνδυνο ενός πολέμου αύριο.

Κι όχι η παραπληροφόρηση του περιφερόμενου θιάσου των μετόχων των πετρελαϊκών που τάζουν ψεύτικα όνειρα.

Θεωρούμε πως δικαιούμαστε όλοι να γνωρίζουμε το οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής μας ώστε να πάρουμε θέση για το αν θα γίνουμε βορά του θηρίου που έρχεται να μας κατασπαράξει ή αν θα αντισταθούμε.

Δεν επιδιώκουμε εμείς να πείσουμε κανέναν με τα ψέματα και ούτε τάζουμε φύκια και μεταξωτές κορδέλες.

Ας μάθει ο κόσμος τι τον περιμένει κι ας υπογράψει την καταδίκη του, αν αυτό επιθυμεί.

Γιατί εδώ έχουμε φτάσει. Το αποδεικνύει και η κύρωση των διακρατικών συμφωνιών TTIP, CETA κλπ που το προηγούμενο διάστημα επέβαλαν οι πολυεθνικές απέναντι στα κράτη κι αυτά με τη σειρά τους υπέκυψαν!!! απαγορεύοντας ταυτόχρονα στους ευρωβουλευτές να λάβουν αντίγραφα των συμφωνιών αυτών, που καλούνταν σε λίγο να ψηφίσουν και που τελικά η νεοφιλελεύθερη αισχρή πλειοψηφία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ψήφισε.

Αποδεικνύοντας έτσι ακόμη μια φορά πως το μοντέλο της αντιπροσώπευσης είναι σάπιο και παρωχημένο, ελεγχόμενο από τα μεγάλα συμφέροντα και κατά των πολιτών του κόσμου.

Δεν είναι τυχαίο πως σήμερα ο καθένας μας για να επιβιώσει κάνει τιτάνιο αγώνα. Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο πως μας συνθλίβουν καθημερινά και πως μεγάλος φόβος και ανασφάλεια έχει κυριέψει τον κάθε άνθρωπο που παλεύει να τα βγάλει πέρα. Κυρίως με τον κατευθυνόμενο και επιστημονικά μελετημένο, απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο μαζικής «ενημέρωσης» που αποχαυνώνει.

Εδώ βρισκόμαστε ταΐζοντας με την σάρκα μας την κρεατομηχανή τους.

Πριν μερικούς μήνες και όταν ξεκινήσαμε και στην Πρέβεζα την πρωτοβουλία μας κατά των εξορύξεων, συμφωνήσαμε πως θα δώσουμε αυτό τον μεγάλο αγώνα σε κάθε περίπτωση.

Συνυπολογίζοντας όλους αυτούς τους παράγοντες που αναφέρονται και σε αυτό το κείμενο.

Η διαδικασία όμως να βάζεις τόσο σημαντικούς κοινούς στόχους που τελικά είναι ο εξής ένας: η αναμέτρηση αν κερδίσει η ζωή κι όχι ο θάνατος, στόχος κοινός με πολλούς άλλους ανθρώπους, που με τους περισσότερους πριν δεν γνωριζόμασταν είναι και το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της διαδικασίας.

Ο σεβασμός, η διαλεκτική, οι απαραίτητες υποχωρήσεις, η κοινή μας αγωνία, η συλλογική δουλειά που γίνεται κι ακόμη έχει να γίνει.

Ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα μας -υπό προϋποθέσεις και μαζική συμμετοχή, θα είναι και νικηφόρος- εμείς και οι συνειδήσεις μας θα έχουμε την ηρεμία πως τουλάχιστον προσπαθήσαμε να προασπιστούμε την ζωή μας και το μέλλον των επόμενων γενεών, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας.

Οι υπόλοιποι, αν τελικά τα καταφέρουν, όταν η κατάσταση θα είναι πια μη αναστρέψιμη σε όλα τα επίπεδα, ας απολογηθούν στις επόμενες γενιές πως όλα έγιναν, για «οικονομικούς λόγους».