Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018 19:11

Πως να διατηρήσω το πρόγραμμα διατροφής μου και να απολαύσω τις διακοπές μου..;  (Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη)

Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη

Βρισκόμαστε στη καρδιά του Καλοκαιριού και ο χρόνος μας είναι πιεσμένος απο υποχρεώσεις, μα όταν μας δίνεται η ευκαιρία, τι καλύτερο από μία εξόρμηση στο εξοχικό ή ένα ταξίδι στο αγαπημένο μας τόπο!

Τι γίνεται όμως όταν είμαστε σε προσπάθεια απώλειας βάρους;

Ανησυχούμε μήπως χαλάσουμε τη δίαιτά μας και πάρουμε πίσω τα κιλά που με τόσο κόπο χάσαμε; Όχι ! Μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε τις εξορμήσεις μας χωρις ενοχές και να τις απολαύσουμε!

IMG 1081
Μικρές συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα :

1. Φτιάχνουμε την τσάντα μας και μαζί με όλα τα απαραίτητα φροντίζουμε να έχουμε και κάποιο σνακ που δεν χρειάζεται ψυγείο. Μια μπάρα δημητριακών , μερικούς ξηρούς καρπούς είναι κάποια από τα σνακ που μπορούμε να πάρουμε μαζι μας .

2. Οργανώνουμε το ψυγειάκι του εξοχικού μας ή του ξενοδοχείου μας με φρούτα εποχής .Θα μας βοηθήσει να τα χρησιμοποιήσουμε ως ενδιάμεσα γεύματα ,καθώς θα μας κοπάσει την πείνα μας μέχρι την ώρα του γεύματος μας. Φροντίζουμε να μην μένουμε πολλές ώρες νηστικοί

3. Καταναλώνουμε κάθε μέρα ένα καλό πρωινό ! Δεν ξεχνάμε πως το πρωινό είναι ένα από τα βασικότερα γεύματα εφόσον προσλαμβάνουμε την ενέργεια που απαιτείται για να ξεκινήσουμε την μέρα μας.

Προσοχή : Eπιλέγουμε πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και όχι σε λιπαρά ! Προσπαθούμε να αντισταθούμε στους πειρασμούς του πρωινού μπουφέ ( κεικ , γλυκίσματα , κ.α.) και επιλέγουμε πρωινό παρόμοιο με το πρόγραμμα της διατροφής μας ( γιαούρτι-γάλα , δημητριακά ολικής , μέλι αποξηραμένα φρούτα κ.α ) θα μας δώσουν και τη γεύση μα και την ενέργεια για τις καθιερωμένες καλοκαιρινές δραστηριότητες ! 

4. Το μεσημέρι και αφού έχουμε πλέον νιώσει μια ελαφριά λιγούρα προσπαθούμε να επιλέξουμε ένα πλήρες γεύμα αποφεύγοντας όσο μπορούμε τις λιπαρές πηγές. Κάποιο άλιπο κρέας όπως ψαρονέφρι , κοτόπουλο , ψάρι , ζυμαρικά ολικής και σίγουρα μια σαλάτα με λαχανικά εποχής είναι μια καλή επιλογή για να γεμίσουμε με ενέργεια το υπόλοιπο της μέρας μας. Το βραδινό μας μπορεί να είναι μια σαλάτα εποχής ή κάποια φρουτοσαλάτα, κάτι γευστικό ελαφρύ και δροσιστικό .

Μέσα στην ημέρα μας και εφόσον οι διακοπές επιβάλουν μια μικρή ατασθαλία μπορεί να επιλέξουμε κάποιο παγωτάκι ή κάποιο μικρο γλυκάκι της αρεσκείας μας.

Διατηρούμε με αυτό το τρόπο και το διατροφικό μας πρόγραμμα απολαμβάνοντας τις διακοπές μας και συνειδητοποιώντας πως η απόλαυση κρύβεται στην χαλάρωση και τη διασκέδαση που μας χαρίζουν οι διακοπές !

bochti2