Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 10:53

Βαγγέλης Μπακόλας: “Ποτέ δε ζήτησα ούτε διεκδίκησα κάποιο αξίωμα...”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ιατρός Βαγγέλης Μπακόλας, που σενάρια τον ήθελαν να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στην Πρέβεζα:

“Επειδή πολλά συνέβησαν τον τελευταίο καιρό, πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν σχετικά με την προτεινόμενη υποψηφιότητά μου για το Δήμο της Πρέβεζας, οφείλω να καταθέσω τα εξής: 
1. Έχω προτάξει την ηθική δέσμευση που νοιώθω απέναντι στην ιατρική μου ιδιότητα και το λειτούργημά μου ως παιδίατρος στην πόλη, οι πολίτες γονείς της οποίας, με τιμούν και μου εμπιστεύονται τα παιδιά τους.
2. Ποτέ δε ζήτησα ούτε διεκδίκησα κάποιο αξίωμα, αποκλειστικά ως αυτοσκοπό! 
3. Διέθεσα το πρόσωπό μου σε κρίση - αξιολόγηση με διαφανείς διαδικασίες και έκανα προσωπικές επαφές, ενώ συμμετείχα και σε ευρύτερες ζυμώσεις με καθαρές κουβέντες, σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
4. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η πρόταση δια αντιπροσώπων, που μου έγινε (έστω και καθυστερημένα) από πολιτικό χώρο τον οποίο τιμώ και σέβομαι.
5. Η έλλειψη χρόνου, οι αυξημένες ευθύνες στο χώρο της υγείας και ουσιαστικά κωλύματα, δεν μου επιτρέπουν να αφιερωθώ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στη μάχη για το Δήμο. 
6. Η δική μου συμμετοχή στο Δήμο προϋπέθετε να κλείσει ένας κύκλος και για να το αποφασίσω αυτό, απαιτούνταν μια έγκαιρη, σοβαρή και συλλογική προσπάθεια συσπείρωσης περισσοτέρων καταξιωμένων πολιτών της τοπικής κοινωνίας!
7. Προσωπικοί μηχανισμοί με την συνεπικουρία και κάποιων "πρόθυμων" της τοπικής δημοσιογραφίας, μηχανισμοί εξουσίας και κομματικές- ιδεολογικές αγκυλότητες, στάθηκαν εμπόδιο σε αυτό.
8. Η ακλόνητη πίστη μου σε αγαστές συνέργειες δε συνοδεύεται από επικριτική διάθεση ή έπαρση.
9.Αγαπώ πολύ την πόλη μου, αγωνιώ γι' αυτήν και θα ήθελα πολύ να προσφέρω και να τη δω να αναπτύσσεται και να προοδεύει.
10. Θα παραμείνω αρωγός και μάχιμος σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης που μας απασχολούν όλους, ως πολίτες της.

Εύχομαι σε όλους για μια ακόμη φορά, υγεία και καλή δημιουργική χρονιά!

Βαγγέλης Μπακόλας”.