Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 12:12

Χειμώνας και φέτος οι αγρότες στους δρόμους! (του Αχιλλέα Λογοθέτη)

Θα θέλαμε εκ προϊμίου να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στον δύσκολο αγώνα τους.

Ας μας συγχωρήσουν οι έχοντες αντίθετη άποψη για την μεροληπτικότητα μας υπερ των αγροτών γιατί ζώντας μαζί τους για δεκαετίες γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Με την παρέμβασή μας αυτή θα θέλαμε να βάλουμε στη συζήτηση την επαναφορά ορισμένων εργαλείων παραγωγής.

Τώρα λοιπόν που υπερηφανευόμαστε ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα θα πρέπει:

- Να δούμε την προοπτική επαναλειτουργίας της Αγροτικής Τράπεζας.Το κλείσιμο της οποίας στέρησε και στερεί την πρόσβαση στην χρηματοδότηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων «Καλλιεργητικά Δάνεια».

- Να ξαναστηθεί σε καινούργιες στέρεες βάσεις το Συνεταιριστικό Κίνημα.Δεν είναι τυχαίο πως από την αρχή της κρίσης στοχοποιήθηκε, λοιδορήθηκε και τελικά διαλύθηκε στην βάση υπαρκτών και ανύπαρκτων προβλημάτων. Με την διάλυση των Α.Σ.Ο οι παραγωγοί έχασαν ένα στήριγμα τους και την επαφή με την εμπορία του προϊόντος τους. Έτσι έχουμε πια σε εκτεταμένη μορφή το πρόβλημα των «ανοικτών τιμών». Απότοκα της διάλυσης αυτήςείναι το άνοιγμα μιας σειράς αγροτοδικειών για τα μέλη των Δ.Σ. των Α.Σ.Ο.στους οποίους χρεώνονται όλες οι αμαρτίες της προμνημονιακής Ελλάδας εκτός του προπατορικού αμαρτήματος.

Μια εξίσου σοβαρή επίπτωση της διάλυσης των Α.Σ.Ο είναι και η τύχη των εργαζομένων σε αυτές.

Οι εργαζόμενοι λοιπόν βρέθηκαν την επόμενη μέρα στον δρόμο. Και είναι κατά την εκτίμηση μας περί τους 2.500. Εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα αφού πάντα έβαζαν πλάτη να κρατηθούν οι Α.Σ.Ο, στους οποίους οφείλονται αποζημιώσεις απόλυσης. Τα οφειλόμενα ποσά είναι αρκετά σοβαρά αλλά δεν μπορούν να διεκδικηθούν γιατί δεν υπάρχει εργοδότης ενώ όπου υπάρχει είναι οικονομικά αδύναμος πνιγμένος στις καινούργιες προτεραιότητες εφορίες, ασφαλιστικά, ταμεία, τράπεζες.

Θα θέλαμε να κάνουμε ευρύτερα γνωστό με την παρέμβασή μας αυτή ότι η περιουσία των Α.Σ.Ο. θεωρείται ως η μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία στην χώρα μετά την εκκλησιαστική. Κάτι που μας προϊδεάζει πως η αμείλικτη επίθεση που δέχθηκαν στην αρχή κυρίως της κρίσης δεν ήταν τυχαία.

Κλείνοντας αυτή την μικρή μας παρέμβαση θα θέλαμε να ευχηθούμε στους αγρότες μας κάθε επιτυχία στο δύσκολο και δίκαιο αγώνα τους.

  

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Γεωπόνος Κηπευτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας