Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 10:35

Σνακ παραλίας χωρίς ενοχές...! (Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη)

Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη

Το Καλοκαίρι έφτασε και αν δεν έχεις βγει ήδη στη παραλία, αυτό το Σαββατοκύριακο θα το κάνεις σίγουρα! Ακόμα και αν δεν έχεις χάσει κάποια περιττά κιλά του χειμώνα, μην ανησυχείς είναι η κατάλληλη εποχή καθώς η ζέστη και τα μπάνια είναι σύμμαχοι στην απώλεια των κιλών σου . Σίγουρα όμως στην παραλία τόσες ώρες σου ανοίγει η όρεξη και δεν μπορείς να αντισταθείς σε όλα αυτά τα τρόφιμα που πουλάει το κοντινότερο beach bar.

Υπάρχουν όμως υγιεινά σνακς που μας βοηθούν όχι μόνο στην ενέργεια που χρειάζεται το σώμα μας στη παραλία αλλά και στην απώλεια κάποιων ίσως περιττών κιλών μας. Βάλε λοιπόν στη τσάντα σου :

Καλοκαιρινά φρούτα είναι η καλύτερη επιλογή, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα εύγευστα που μπορείς να τα συνδυάσεις μεταξύ τους σε ωραίες φρουτοσαλάτες,ασφαλής λύση η μπανάνα

Ξηροί καρποί αποτελούν ιδανικό σνακ παραλίας. Μόνοι τους ή ανακατεμένοι με αποξηραμένα φρούτα μπορούν να σε χορτάσουν χωρίς να σε βαρύνουν. Μετά το κολύμπι μπορούν να σου δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσεις την διασκέδασή σου στην θάλασσα.

Προσοχή! Προτίμησε ανάλατους ξηρούς καρπούς για να μην σε αφυδατώσουν περισσότερο.

Tip : Για να μην το παρακάνεις... Βάλε τη μερίδα σου σε σακουλάκι πολυμπάγκ.

Μπάρες δημητριακών γιατί όχι ;

Χρησιμοποίησε αγνά υλικά όπως ταχίνι, μέλι, ξηρούς καρπούς, κανέλα, σταφίδες και φτιάξε το αγαπημένο σου σνακ όπως ακριβώς σου αρέσει.

Σνακ από λαχανικά, τα γνωστά σε όλους μας «μπαστουνάκια λαχανικών». Φρέσκα λαχανικά όπως καρότα, αγγούρι, σέλερι και πιπεριές θα σου ικανοποιήσουν την πείνα και δεν θα σε επιβαρύνουν καθόλου από θερμίδες. Τα λαχανικά σε αντίθεση με τα φρούτα δεν αμαυρώνονται ( μαυρίζουν). Συνόδεψε τα με τυρί χαμηλών λιπαρών και κρακερς ολικής.

Αν σκέφτεσαι να κάτσεις παραπάνω στη παραλία τότε :

Μικρά σάντουιτς με τα κατάλληλα υλικά όπως γαλοπούλα / κοτόπουλο κάποιο τυράκι με χαμηλά λιπαρά και διάφορα λαχανικά μπορούν να σε κρατήσουν. Προσοχή στη διατήρηση των υλικών. Μικρό ψυγειάκι παραλίας είναι μια ιδανική λύση.

Αν πάλι δεν είσαι τόσο οργανωτικός τύπος ή θέλεις να πηγαίνεις παραλία μόνο με τη πετσέτα σου ένας φρέσκος χυμός ή smoothie από bar μπορεί να σε ενυδατώσει και να σε κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα σου.

SOS Μη ξεχνάς το νερό !!!

Φρόντισε δίπλα σου να έχεις δροσερό νερό και να ενυδατώνεσαι συχνά.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν κολυμπάμε ποτέ με γεμάτο στομάχι!!!

Κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές χωρίς υπερβολές για να απολαύσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι !!!