Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 12:26

"Στις 26 Ιουνίου χαρήκαμε, συγκινηθήκαμε, και γιατί όχι, αισθανθήκαμε περήφανοι " (της Βασιλικής Μπώρου, Επιστημονικά Υπεύθυνης των Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης)

Γράφει η Επιστημονικά Υπεύθυνη των Δομών Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Γ.Ν Πρέβεζας
Μπώρου Βασιλική, Ψυχολόγος

Στις 26 Ιουνίου χαρήκαμε, συγκινηθήκαμε, και γιατί όχι, αισθανθήκαμε περήφανοι με την παρουσία για δεύτερη χρονιά ,του ενοίκου μας κ. Φατούρου σε εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου, όντας μαθητής στα Τμήματα Αρμονίου και Κιθάρας.

P1130350

Ο Δημήτρης πριν νοσήσει, ήταν ένας ταλαντούχος και προικισμένος –για αυτούς που τον ήξεραν- επαγγελματίας μουσικός. Η φοίτησή του στο Ωδείο έχει σαν πρωταρχικό στόχο ,να μη ακυρωθεί αυτή η δεξιότητα-ικανότητα και χάρισμα ,ώστε να μπορέσει όσο αυτό είναι εφικτό, να ανθίσει και πάλι.

Αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή, χωρίς δισταγμούς ,αμφιβολίες ή προβληματισμούς ,στάθηκαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Ωδείου κι οι καθηγητές του στο αρμόνιο και την κιθάρα, κύριος Μάνετζης και κ. Σχοινά ,τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ο κ. Φατούρος μαζί τους αποδεικνύει πως η μουσική, όχι μόνο γλυκαίνει, λειαίνει ,ανοίγει δρόμους, δρώντας θεραπευτικά σε πτυχές της προσωπικότητας και της ζωής ενός ανθρώπου, αλλά προάγει το σεβασμό, την ισότητα και τον πολιτισμό.