Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 10:44

Οταν ο Σκαρτάδος «έσβηνε» τον… Μαραντόνα (του Νίκου Μποζιονέλου)

Γράφει ο Νίκος Μποζιονέλος

Ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε την ήττα στην Μπρατισλάβα, το 1-0 από τη Σλόβαν ήρθε… όπως έρχεται όταν αποκλείεσαι στα play offs του Champions League και ξενερώνεις. Υπάρχουν και χειρότερα, δείτε τι έπαθε η Πλζεν που δεν παίζει καν απόψε, διαλύθηκε μετά το Καραϊσκάκη…

Ο ΠΑΟΚ άλλες τρεις φορές ξεκίνησε διπλά ματς με ήττα 1-0 εκτός και τη ρεβάνς στην Τούμπα, μετρώντας δύο προκρίσεις: το 2000-01 επί της Ουντινέζε με 3-0 στη ρεβάνς και, το 2014-15, με 4-0 επί της Ζίμπρου Κισινάου. Καλό ποσοστό, δεν λέω… Ο μόνος του αποκλεισμός έλαβε χώρα 31 χρόνια πριν από μια, ομολογουμένως, μεγάλη ομάδα: τη Νάπολι του Ντιέγο Μαραντόνα. Για το, τότε, Κύπελλο UEFA ο ΠΑΟΚ υπό τις οδηγίες του Ρίνους Ισραελ, στήθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, κοιτάζοντας στα... μάτια τους «παρτονοπέι» αλλά λύγισε 1-0 από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαραντόνα, τον οποίο πάντως ο Γιώργος Σκαρτάδος είχε αντιμετωπίσει πολύ καλά. Η ρεβάνς στην Τούμπα έληξε 1-1 από γκολ των Καρέκα στο 17’ και Σκαρτάδου στο 65’ με κεφαλιά. For the record, η Νάπολι του Οτάβιο Μπιάνκι εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου, κερδίζοντας στους τελικούς τη Στουτγκάρδη… Τη Στουτγκάρδη του μετέπειτα προπονητή του ΠΑΟΚ, Αρι Χάαν. Επίσης, για την ιστορία, ο Ισραελ αποχώρησε με το τέλος της σεζόν και τον διαδέχθηκε, για έντεκα αγώνες, ο… Νίκος Αλέφαντος.

Δράση και αλλού απόψε. Το Λούχανσκ είναι μία από τις περιοχής που η Ουκρανία απώλεσε από τη Ρωσία, μετά τα γεγονότα του 2014, στα οποία η Ευρώπη έκλεισε τα μάτια αφήνοντας τον Βλάντιμιρ Πούτιν να κάνει ό,τι θέλει. Η αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Λούχανσκ κήρυξε την ανεξαρτησία της (χάρη στους εξτρεμιστές), έκανε δημοψήφισμα χωρίς ουδέτερους παρατηρητές και κατόπιν ζήτησε να ενωθεί με τη Ρωσία. Εκεί, στο Λούχανσκ, έδρευε σε Ζόρια που αναγκαστικά έψαξε για άλλη έδρα και εντέλει παίζει στο Ζαπορόζιε. Εκεί υποδέχεται απόψε την Εσπανιόλ, έχοντας ηττηθεί με 3-1 στη Βαρκελώνη λυγίζοντας με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου