Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019 13:17

Ανακοίνωση φίλων και μελών της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας

Πράττουμε το αυτονόητο από την πρώτη στιγμή, δίχως να κραυγάζουμε.


Κάνουμε απλά, εκείνο που μπορούμε, αδιάλειπτα(!), από την πρώτη μέρα που ήρθαν δίπλα μας άνθρωποι που ξεριζώθηκαν απ’ τον τόπο τους, όπως για χρόνια πράξαμε και για τον κάθε συμπολίτη μας που βρέθηκε έρμαιο της κρίσης.
Με τις ξενοφοβικές υστερικές κραυγές που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες, (βλ. κείμενο κατοίκων Ελαιώνα Πρέβεζας -που αυτοί λένε πως είναι 600, ο Δήμαρχος της πόλης λέει 300, άντε να είναι καμιά 15αριά λέμε εμείς).
Είμαστε υποχρεωμένοι να ξανα «διαφημίσουμε» το έργο μας.
Είμαστε πολλοί(!) και με απόλυτη συνείδηση για κάθε μας πράξη, αγαλλιάζοντας ταυτόχρονα την συνείδησή μας και την ψυχή μας, που βάλλεται σ’ αυτόν τον αφόρητα εχθρικό και βίαιο κόσμο. Προσφέροντας ό,τι μπορούμε εκεί που πιάνει τόπο.
Με λίγα, πολύ λίγα λόγια, είμαστε κι εμείς(!) εδώ!
Με κάθε τρόπο, είμαστε εδώ, έξω από γραμμές κομματικές, οριζόντιες, κάθετες ή πλάγιες, ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΑ εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που δεν ευθύνονται σε καμία περίπτωση ούτε για τη φυγή τους ούτε για τα δεινά και την βίαιη δική μας καθημερινότητα.

ΔΕΝ είναι ο πρόσφυγας κι ο μετανάστης ο εχθρός._
Αυτοί που τους ξερίζωσαν είναι οι εγκληματίες.

Και ξέρουμε πως έρχεται κι η σειρά μας. Η «σειρά» των παιδιών μας και των παιδιών τους!
Η λέξη «αλληλεγγύη» πάει να ξεχαστεί.
Σας την υπενθυμίζουμε!
(Η φωτογραφία από τη σημαντική υλική βοήθεια για όσους βρίσκονται εκεί, στη Φιλιππιάδα, στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη δίπλα μας, όπου πηγαίνουμε ανά 2 περίπου εβδομάδες α δ ι ά λ ε ι π τ α !)

 

Φίλοι και μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρέβεζας