Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 14:20

Μικρά διατροφικά tips μετά το Πάσχα (Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη)

Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη

Οι γιορτινές ημέρες του Πάσχα τελείωσαν, η Άνοιξη είναι εδώ και οι θερμοκρασίες σιγά σιγά μας προμηνύουν για ένα επερχόμενο Καλοκαίρι .

Ας θεωρήσουμε αυτή τη περίοδο ως μια ευκαιρία, πέραν των άλλων δυσκολιών, να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες καθώς υπάρχει χρόνος να προετοιμάσουμε σπιτικά και υγιεινά γεύματα.

Είναι σημαντικό να δώσουμε στο σώμα μας το απαραίτητο χρονικό διάστημα ώστε να προσαρμοστεί στις διατροφικές αλλαγές. Ξεκινάμε την προσπάθειά μας θέτοντας πάντα ρεαλιστικούς στόχους !

Τα ΝΑΙ & τα Όχι στην προσπάθεια μας

Λέμε όχι στις εξαντλητικές δίαιτες στην αφαγία ή στις μαγικές δίαιτες express οι οποίες αποδυναμώνουν τον οργανισμό και προκαλούν μείωση του βασικού μεταβολισμού , επιφέρουν ανεπάρκεια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και φέρουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Σοφή Διαιτητική επιλογή, η υιοθέτηση του μοντέλου μεσογειακής διατροφής.

• Προσπαθούμε να καταναλώνουμε συχνά μέσα στην εβδομάδα όσπρια, λαδερά και ψάρια (κυρίως λιπαρά) έναντι του κόκκινου κρέατος ( μοσχαρίσιο, χοιρινό), επιλέγουμε την κατανάλωση ημιάπαχων γαλακτοκομικών.

mpoxti2

Σημαντικός αρωγός στην προσπάθεια μας αποτελεί και

• η καθημερινή φυσική δραστηριότητα ( ήπιας έντασης ) αν την εντάσσουμε για πρώτη φορά . ¨Ένας περίπατος μόνοι μας ή με ένα άτομο ακόμα αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο φυσικής δραστηριότητας που επιδρά ευεργετικά όχι μόνο στη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία και ευεξία. Για τους πιο ΄΄τολμηρούς΄΄ πολλών ειδών φυσικές δραστηριότητες( ΤRX ,crossfit, κ.α. ) μπορούν να επιφέρουν πιο σύντομα και πιο ορθά το επιθυμητό αποτέλεσμα .

Tip : Πριν ξεκινήσουμε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας συμβουλευόμαστε τον ιατρό μας

• Πολύ σημαντικό και άκρως βοηθητικό στην απώλεια των κιλών μας είναι και η ενυδάτωση μας. Η επαρκής ενυδάτωση αποτελεί έναν από τους καλύτερους συμμάχους για την απώλεια αλλά και τη διατήρηση των κιλών μας. Κύρια πηγή ενυδάτωσης το νερό, τσάι, φυσικοί χυμοί, φρούτα και λαχανικά καθώς και σούπες που παρουσιάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Βοηθούμε το σώμα μας με το σωστό τρόπο εξασφαλίζοντας έτσι μια καλή ποιότητα ζωής !

 

mpoxti