Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 11:20

Καλοκαιρινή διατροφή! Αδυνάτισμα χωρίς θυσίες! (Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη)

Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη

Είτε έχουμε ξεκινήσει να περνάμε χρόνο στην παραλία, είτε απλώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη διατροφή μας αυτό το καλοκαίρι, είναι σημαντικό να θέσουμε σε προτεραιότητα την επαρκή ενυδάτωσή μας και να προσθέσουμε εποχιακά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή μας.

Παρόλο που η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων δεν μπορεί να προκαλέσει αυτόματα απώλεια βάρους, η αντικατάσταση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες με τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες μπορεί να μας γλιτώσει πολλές θερμίδες και κατ’ επέκταση να διευκολύνει την προσπάθειά μας.

Ο καλύτερος τρόπος, λοιπόν, για να βελτιώσετε τη διατροφή μας και να ενισχύσουμε την απώλεια βάρους είναι επιλέγοντας τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, τα οποία είναι φυσικά πιο φτωχά σε θερμίδες. Έτσι, θα βελτιώσετε τη συνολική υγεία μας και θα διασφαλίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται σε ένα υγιεινό πλάνο διατροφής.

magd

Tips εν μέσω καλοκαιριού

Μένουμε ενυδατωμένοι

Ο οργανισμός μας έχει αυξημένες ανάγκες σε ενυδάτωση κατά τους καλοκαιρινούς, ζεστούς μήνες. Η αφυδάτωση μπορεί να μας εξαντλήσει , επομένως έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι νερό προκειμένου να αποφύγετε αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα. Μάλιστα, μπορούμε να κάνουμε το νερό μας λίγο πιο εντυπωσιακό και ενδιαφέρον, προσθέτοντας σε αυτό τα αγαπημένα μας φρέσκα φρούτα, λαχανικά και βότανα. Όσο περισσότερη ώρα τα αφήσουμε βυθισμένα στο νερό, τόσο εντονότερη γεύση θα του χαρίσουν. Οι συνδυασμοί που μπορείτε να δημιουργήσουμε είναι αμέτρητοι, απλά βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει ! :)

Προσέχουμε το μέγεθος της μερίδας μας

Οι καλοκαιρινές μέρες σημαίνουν παρέες και συχνά φαγητό με φίλους και παρέα. Προσέχουμε να τρώμε μικρές μερίδες, τρώμε από όλα αλλά με μέτρο.

Όλα με μέτρο

Οι διακοπές μπορεί να περιλαμβάνουν παγωτά και λιχουδιές που δεν αποτελούν συνηθισμένο κομμάτι της διατροφής μας. Θυμόμαστε ότι το κλειδί για ένα βιώσιμο σχέδιο απώλειας βάρους είναι η συνέπεια και το μέτρο.

Έτσι, θα απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας λιχουδιές φτάνοντας το στόχο μας πιο ξεκούραστα !

Κάνε συνήθεια να κυριαρχείς στον ύπνο, στο στομάχι, στη λαγνεία και στον θυμό. (Πυθαγόρας)

 

mpoxti