Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 14:20

Τρεις στρατηγικές για αδυνάτισμα με διάρκεια (Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη)

Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη

Υιοθετήστε συνήθειες που αντέχουν στον χρόνο

Κάθε επιτυχημένο πρόγραμμα διατροφής απαιτεί να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Πώς όμως θα καταφέρουμε να τηρήσουμε τις νέες υγιεινές μας συνήθειες και να μην τα παρατήσουμε μετά από λίγο;
Βρίσκουμε τι λειτουργεί στη δική μας περίπτωση και πραγματοποιούμε την κάθε αλλαγή σταδιακά. Διευκολύνουμε τον εαυτό μας να χάσει βάρος λαμβάνοντας υπόψιν τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Ακόμη κι αν κάποια φορά… παραστρατήσουμε , δεν το βάζουμε κάτω. Συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει.

Καταγράφουμε την πρόοδό μας

Μπορούμε να καταγράφουμε πόσες φορές την εβδομάδα γυμναζόμαστε. Η λογική πίσω από αυτήν την πρακτική είναι να κατανοήσετε το πώς οι επιλογές μας επιδρούν στη φυσική σας κατάσταση. Άλλωστε, η οργάνωση είναι βασική προϋπόθεση της επιτυχίας.

magd


Διαχειριζόμαστε το άγχος μας

Το στρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και ακόμη κι αν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους παράγοντες που το προκαλούν, μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο αντίδρασής μας. Αν μια πιεστική ημέρα στο γραφείο έχει ως αποτέλεσμα να τρώμε μια σακούλα πατατάκια το βράδυ, τότε είναι καιρός να δούμε αλλιώς τα πράγματα.
Προσπαθούμε να βρούμε υγιείς τρόπους να εκτονώσουμε το άγχος μας. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε αυτό!

Θυμόμαστε ότι ...

Όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος είναι εύκολο να πέσουμε στην «παγίδα» να μετράμε μανιωδώς θερμίδες, όμως για ένα αποτέλεσμα με διάρκεια πρέπει να αλλάξουμε σκεπτικό και συνήθως θέτοντας ως προτεραιότητά μας τον υγιεινό τρόπο ζωής ! Υιοθετούμε νέες συνήθειες. Φροντίζουμε τη διατροφή μας, φροντίζουμε τη ζωή μας !

 

 

mpoxti