Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 12:38

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη)

Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη

Η πανδημία του covid 19 έφερε στην επιφάνεια ζητήματα και προβλήματα που σχετίζονται και με τη διατροφή καθώς και την επάρκεια των τροφίμων.

Ο καθένας από μας μπορεί να γίνει κομμάτι της προσπάθειας για τη επίτευξη της επάρκειας και της ποιότητας της τροφής.

  • Εφαρμόζοντας σωστές διατροφικές επιλογές
  • Με διατροφικές επιλογές βασιζόμενες στην εποχικότητα
  • Ακολουθώντας ορθά διατροφικά πρότυπα
  • Υποστηρίζοντας ενεργά τοπικούς παραγωγούς μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της τροφής
  • Φροντίδα για την ασφάλεια των τροφίμων
  • Αγορά με σύνεση

Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στην εξασφάλιση της ποιότητας αλλά και την επάρκεια τροφής καθώς στη διάδοση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών εφόσον αποτελούν καθοριστικό παράγοντα της ατομικής υγείας και αρωγό για τη προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Τρόφιμο ίσον Ζωή!