Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 11:58

Μετακίνηση 6... και διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους! (Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη)

Γράφει η κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Μαγδαληνή Μπόχτη

Οι ιδιαίτερες στιγμές που περνάμε όλοι μας μας έχουν κάνει να θυμόμαστε το γνωστό μήνυμα ''μετακίνηση 6 ''.

Είναι πολύ σημαντικό να μην αμελούμε την πραγματική αξία ενός περιπάτου ή ενός τρεξίματος 30' – 60 '/ημερησίως ανάλογα με την όρεξη και τη δυνατότητα του καθενός μας.

magdalinimpoxti1

4 & 1 λόγοι να περπατήσουμε καθημερινά :

  • Βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους. Σε συνδυασμό με σωστή και ισορροπημένη διατροφή το καθημερινό περπάτημα συμβάλλει στη διατήρηση του σωματικού βάρους , ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια του επιπλέον σωματικού βάρους και λίπους.
  • Ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία.
  • Το τακτικό και γρήγορο περπάτημα βελτιώνει αρκετούς γνωστούς παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.
  • Συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση του διαβήτη, κυρίως τύπου ΙΙ, της υπέρτασης και των υπερλιπιδαιμιών. Φαίνεται ότι η αντιδιαβητική και η αντιυπερτασική αγωγή μπορεί να ελαττωθούν σημαντικά με υιοθέτηση καθημερινού περπατήματος.
  • Επιδρά θετικά στην ψυχική και νοητική υγεία. Το περπάτημα συμβάλλει στη μείωση και στην καλύτερη διαχείριση του ψυχικού στρες, ενισχύει τη μνήμη και την ικανότητα μάθησης, μέσω αύξησης του μεγέθους του ιπποκάμπου, το μέρος του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη λεκτική μνήμη και τη μάθηση, και βελτιώνει τη διάθεση.

Προσοχή! :

Συμβουλευόμαστε πάντα το θεράποντα ιατρό μας αν μας ταλαιπωρεί οτιδήποτε για το ποια είναι η καλύτερη φυσική δραστηριότητα που θα πρέπει να επιλέξουμε χωρίς να επιβαρυνθούμε.

 

magdalinimpoxti2