Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 10:59

Αγωνιστική δράση με αλεξίπτωτο πλαγιάς στη... γειτονιά μας (pics+vid)

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

 

Η ορεινή Ελλάδα προσφέρει πάντα επιλογές δράσης για τους λάτρεις των αθλημάτων που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα. Στον Εμπεσό του Βάλτου Αιτ/νίας, μόλις 100 χιλιόμετρα από την πόλη της Πρέβεζας, θα διεξαχθεί από τις 5-7 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Συνάντηση Αγωνιστικού Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, που διοργανώνει η Αερολέσχη Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό, που διατηρεί όλα εκείνα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά, που κάνουν την ορεινή Ελλάδα πόλο έλξης. Όσοι θα βρεθείτε εκείνες τις ημέρες στον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας, θα διαπιστώσετε πως η φιλοξενία των κατοίκων, αλλά και η εμπειρία της αγωνιστικής δράσης είναι μοναδικά.

Ελπίζουμε σύντομα στο Νομό Πρέβεζας να ζήσουμε ανάλογες στιγμές, καθώς υπάρχει στα... σκαριά η πίστα αεραθλητισμού στην Κρανιά του Δήμου Ζηρού.

IMG 2216

Όσοι από τη Δυτική Ελλάδα επιλέξετε να επισκεφτείτε τον Εμπεσό, μη διστάσετε να περάσετε μια βόλτα από το παραδοσιακό καφενείο, «Το καφενείο» (όπως είναι και η ονομασία του). Ο ιδιοκτήτης, Φάνης Δημάκης, έχει ιδιαίτερη σχέση με το Νομό Πρέβεζας και μπορείτε να γευτείτε λαχταριστούς μεζέδες, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού, καφεδάκι, κρασί και τσίπουρο με θέα τα όρη του Βάλτου: Καλάνα, Μητσέλι και Ζυγό και το μεσαιωνικό κάστρο.

Ώρα για αλεξίπτωτο πλαγιάς, για τους πιο τολμηρούς...

 

Έκθεση εικόνων