Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 12:10

Το γραφείο του Πρωθυπουργού και το Νοσοκομείο της Πρέβεζας...

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

 

Τώρα που κάθισε κάπως η «σκόνη» από τις υποσχέσεις του βουλευτή Πρέβεζας Δημήτρη Τσουμάνη, σχετικά με την ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα και τις διάφορες κόντρες και τον απόηχο που προκάλεσε, ας κρατήσουμε μερικά βασικά συμπεράσματα, γιατί επιχειρείται ξαφνικά μία συντονισμένη προσπάθεια να απαλλαγούν από τις όποιες ευθύνες τους, όσοι έπαιξαν ή δεν έπαιξαν ένα ρόλο στην υποβάθμιση και την απαξίωση του υπάρχοντος νοσοκομείου.

Γιατί καλά τα χαρτιά και οι υποσχέσεις, αλλά υπάρχουν και οι πολιτικές.

Συμπέρασμα πρώτον: Το παιχνιδάκι «μίλησα κι εγώ με το γραφείο του Πρωθυπουργού», απέναντι στην κοινωνία της Πρέβεζας, δεν έχει και τόση σημασία. Συντάκτης του www.atpreveza.gr, επικοινώνησε με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το οποίο όντως επιβεβαίωνε τη συνάντηση Σαμαρά-Τσουμάνη. Αυτό όμως τι σημαίνει; Πως ο συνάδελφος που την αμφισβήτησε δεν προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του; Ο συνάδελφος που την αμφισβήτησε δε μετέφερε τη δική του πληροφόρηση; Πήρε την ευθύνη με την υπογραφή του; Ακόμη κι αν δεν γινόταν συνάντηση, θα μπορούσε κάλλιστα -κι αυτό το λέω από τη δική μου δημοσιογραφική εμπειρία- το γραφείο Τύπου να την επιβεβαιώνει. Αυτή είναι και η δουλειάς τους! Να διοχετεύουν συγκεκριμένη πληροφόρηση. Φυσικά και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την αξιπιστία του κου Τσουμάνη, τις προθέσεις του και οπωσδήποτε δεν μπορούμε εύκολα να αμφισβητήσουμε και το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Με αφορμή όμως αυτό το περιστατικό και μία σειρά άλλων, παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Νομό Πρέβεζας, μία «επίθεση» σε όποιον συνάδελφο (και μη), σε οποιονδήποτε αποφασίζει να κρίνει και να αντιπολιτευτεί συγκεκριμένα πρόσωπα, που έχουν θέσεις ευθύνης και εξουσίας. Και αυτή η επίθεση γίνεται με τη μορφή και τη μέθοδο «Αστυνομίας Τύπου». Ο σκοπός φυσικά είναι ένας: Μη μιλάς, μη ψάχνεις, μη γράφεις, μη... σκαλίζεις! Κάθισε στη... θεσούλα σου και όλα θα κυλήσουν όπως... πρέπει!

Αν ο δημοσιογράφος και ο τοπικός Τύπος, σταματήσουν να ελέγχουν, αυτή που κερδίζει φυσικά και δεν είναι η κοινωνία! Για παράδειγμα για το Νοσοκομείο. Όποιος αμφισβητεί τις δεσμεύσεις Τσουμάνη, γίνεται αυτόματα «εχθρός της πόλης»... κατά λεγόμενα και γραφόμενα...

Εν κατακλείδι: Οι κόντρες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων-αυταπασχολούμενων στον Τύπο δεν ενδιαφέρουν και δεν πρέπει να ενδιαφέρουν κανέναν. Η κοινωνία της Πρέβεζας έχει τεράστια και σοβαρότατα προβλήματα να αντιμετωπίσει και να λύσει.

«Καθρέφτης» της δημοσιογραφικής εργασίας και της ποιότητας της δουλειάς του κάθε εργαζομένου στον Τύπο, είναι η κοινωνία! Αυτή είναι ο τελικός κριτής! Αυτή θα κρίνει τι είναι αλήθεια και τι ψέματα και ποιος είναι αξιόπιστος.

Συμπέρασμα δεύτερον: Την τελευταία τετραετία στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας έγινε πραγματική «αφαίμαξη» προσωπικού. Καταγράφηκαν περιστατικά ντροπής και η χάρη μας έφτασε και στην Ισπανία, λόγω έλλειψης θέρμανσης, όταν έκανε αναφορά η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Γι' αυτά όσοι «δουλεύουν» (και καλώς κάνουν) την υπόθεση νέο νοσοκομείο, δεν έχουν καμία ευθύνη; Όσοι ήταν σε θέσεις ευθύνης;

Αλίμονο αν σταματήσουν οι αγώνες των εργαζομένων και η προσπάθεια να σταθεί και πάλι στα πόδια του το υπάρχον νοσοκομείο, για χάρη του νέου που... έρχεται και ίσως θα... έρχεται!

 

ΥΓ: Δεσμευόμαστε για ένα πράγμα στο atpreveza, επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει διάφορα στην πόλη μας και εν όψει και εκλογών το «παιχνίδι»... χοντραίνει! Από εμάς θα δείτε μόνο πολιτική κριτική (σκληρή ή όχι, εσείς θα το κρίνετε) και «επιθέσεις» ήθους.

Αν οι «επιθέσεις» αυτές είναι πολιτικές ή όχι, θα το κρίνετε εσείς και μόνο εσείς...

Τα τηλέφωνά των συντακτών μας (μέλη της ΕΣΠΗΤ), είναι άλλωστε στη διάθεσή σας...