Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 21:29

Αρχίζει το «ματς»...

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

 

«Vamos» προς εκλογάς λοιπόν για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες και με ελπίδα όλων, ανεξαιρέτως κομματικής τοποθέτησης να υπάρξει κυβέρνηση και να μη χρειαστεί να πάμε και σε τρίτη αναμέτρηση.

Πρώτα απ' όλα να σταθούμε λιγάκι σε αυτή τη γελοιότητα με τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις. Όλοι ξέρουν, όλοι χαμογελούν, όλοι πετούν... σπόντες, αλλά απαγορεύεται κάποιος να παρουσιάσει δημοσκοπήσεις. Απλά... tragic που λέει και η Τασούλα του Κίτσου.

Όσον αφορά δημοσκοπήσεις των τελευταίων ωρών, πήρε και το... αυτάκι μας ορισμένες τελευταίες πληροφορίες. Φαίνεται πως παγιώνεται τις τρεις τελευταίες ημέρες, ένα «μαξιλαράκι» στο προβάδισμα που έχει το κόμμα που προηγείται. Παρ' όλα αυτά το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, είναι τέτοιο που μπορεί να ανατρέψει -πάντα σύμφωνα με πληροφορίες- τους εκλογικούς συσχετισμούς, που διαμορφώνονται.

Ακόμη ένα συμπέρασμα είναι πως εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα υπάρξει και πάλι αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Επίσης μία μίνι-έκπληξη, όπως διαμορφώνεται το εκλογικό σκηνικό τις τελευταίες ημέρες, είναι η διαφορά στο ποσοστό σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαϊου, που θα λάβει ένα συγκεκριμένο κόμμα.

Ας μην αναφερόμαστε άλλο σε... πληροφορίες όμως. Αύριο είναι ημέρα εκλογών. Μιλάει η δημοκρατία, μιλάει η κρίση του κάθε πολίτη, μιλάει ο... λαός. Αναμφίβολα είναι ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολιτευτικής περιόδου. Αναμφίβολα η πολιτική είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, καθώς επηρεάζει το μέλλον μας, την καθημερινότητά μας, τη ζωής μας. Δεν είναι όμως η ίδια η ζωή. Υπάρχουν πολύ σημαντικά και σπουδαία πράγματα. Ας σταθούμε αλληλέγγυοι σε εκείνους που έχουν ανάγκη, ας σεβόμαστε τον πλησίον μας και είναι σίγουρο ότι θα κάνουμε βήματα μπροστά ως κοινωνία.

Καλή σας ψήφο!

 

 

 

Σχετικά Άρθρα