Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2012 03:08

Μισό χρόνο μετράει πλέον το www.atpreveza.gr! Από καρδιάς...

LOGO

 

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας


Και να 'μαστε λοιπόν! Στην ευχάριστη στιγμή να πούμε ότι η «παρέα» του www.atpreveza.gr κλείνει αισίως 6 μήνες ζωής. 1η Μαρτίου ήταν, όταν το «ταξίδι» στην δημοσιογραφική «Ιθάκη» μας ξεκινούσε, για εμένα και τον Δημήτρη. Και είναι πράγματι πολύ όμορφο...

Μου φαίνεται παράξενο, αλλά το κείμενο που γράφω, τούτη τη στιγμή είναι, ίσως ένα από τα πιο δύσκολα για εμένα. Ίδιας δυσκολίας με το πρώτο μου δημοσιογραφικό κείμενο. Σε τελετή των... Όσκαρ δεν βρίσκεστε, αλλά ήρθε η ώρα να πω και τα δικά μου «ευχαριστώ» και να εκμεταλλευτώ ένα πεντάλεπτο δημοσιότητας, που δικαιούται ο καθείς. Έτσι δεν λένε άλλωστε και οι τύποι με τα κοστουμάκια και το περίεργο... λουκ. Κάτι παραπάνω θα ξέρουν αυτοί...

Αφήνω στην μπάντα εκείνα τα αστεία τσιτάτα που θα χρησιμοποιούσαν οι διάφοροι Ευαγγελάτοι στη θέση του... Ευαγγελάτου, που στη χώρα μας τους βρίσκεις αν στρίψεις στη γωνία, όπως: «Ο Νομός έχει το δικό του σάιτ», «Το κορυφαίο σάιτ της πόλης», «Το σάιτ στην περιοχή μας με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα» και άλλα τέτοια. Κουραφέξαλα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Όπως ακριβώς το διαβάζετε!

Δεν είναι του στυλ μας αυτά! Ούτε εμένα, ούτε του Δημήτρη! Εμείς λέμε «χωρίς παρωπίδες»! Σε απλά ελληνικά: Ανοίχτε μάγκες τα ματάκια σας, δείτε τι συμβαίνει γύρω μας και κάντε αυτόν τον κόσμο καλύτερο. Με τον τρόπο που ο καθένας μας θεωρεί καλύτερο. Χωρίς ταμπέλες και προκαταλήψεις. Αυτό λέμε εμείς, θεωρώ ότι δημοσιογραφούμε με αυτόν τον τρόπο και προχωράω με ευχαριστίες και λόγια από καρδιάς, γιατί το... πεντάλεπτο τελειώνει...

Ευχαριστώ την οικογένειά μου, γιατί τα τελευταία 7 χρόνια βλέπει έναν θεότρελο να μιλάει στα τηλέφωνα και να χτυπάει πλήκτρα, αγνοώντας πολλές φορές ακόμη κι αν το φαγητό είναι... ανάλατο. Το τελευταίο εξάμηνο είδαν με τα μάτια τους πώς είναι η ζωή του δημοσιογράφου και μέσα στο σπίτι.

Ευχαριστώ τον Δημήτρη τον Πάτση, γιατί δυο σφυριά που βαράνε στην ίδια κατεύθυνση, θα σπάσουν και τον... τοίχο.

Ευχαριστώ τους φίλους και γνωστούς, που ενίσχυσαν ηθικά, με τον καλό τους λόγο, με τη στήριξή τους την προσπάθεια του www.atpreveza.gr (Αντωνίου, άντε κάνε κανα share...). Είναι μάγκες, μάγκισες και ψυχάρες!

Ευχαριστώ την πλειοψηφία των συναδέλφων, εκδοτών, εργαζομένων στα τοπικά ΜΜΕ, για τη θετική ενέργειά τους για τη νέα μας προσπάθεια και τον καλό τους λόγο.

Ευχαριστώ όσους μας έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη τους, επιλέγοντας την ιστοσελίδα μας για να διαφημίσουν την επιχείρησή τους.

Ευχαριστώ τους γνωστούς αναγνώστες μας και τους άγνωστους αναγνώστες μας, που με τον καλό τους λόγο και το συμβολικό «χτύπημα» στον ώμο μας, άνοιξαν μια μεγάλη «αγκαλιά» που χωράει τη μεγάλη πλέον πρεβεζάνικη παρέα μας. Θα μπορούσα να παραθέσω αριθμητικά στοιχεία για την αποδοχή του σάιτ μας από το αναγνωστικό μας κοινό, αλλά ποια θα ήταν καλύτερη επιβράβευση από τα mail και τα σχόλιά σας;

Ευχαριστώ τον φύλακα-άγγελό μου, γιατί από 'κει ψηλά πάντα με εμπνέει και με καθοδηγεί.

Και επειδή μάλλον είχα αρκετούς να ευχαριστήσω και το κείμενο γίνεται... δακρύβρεχτο, ας πάμε και σε κάτι διαφορετικό.

Παρατηρήθηκε εσχάτως κρούσμα... ενόχλησης, από ορισμένους που τον τραμπουκισμό τον θεωρούν μαγκιά. Το... κουβαδάκι τους και σε άλλη παραλία! Την αξιοπρέπειά μας, τον σεβασμό σε αυτο που κάνουμε και που είναι το «ψωμί» μας και το low-profile μας, δεν το αλλάζουμε και δε το διαπραγματευόμαστε για κανέναν όψιμο Ιζνογκούντ του Στίβεν Σιγκάλ.

Υποσχόμαστε πως θα προπαθήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι, δικαιότεροι και πιο αποκαλυπτικοί μέρα με την ημέρα! Μη... βαράτε! Θα προσπαθήσουμε είπα...

Η ικανοποίηση όμως από το γεγονός ότι η «παρέα» του www.atpreveza.gr μεγαλώνει, δεν κρύβεται! Να είμαστε υγιείς, να τα λέμε πάντα από αυτό το «μετερίζι».

Κλείνοντας μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Aπό τα καλά κερδεμένα παίρνει ο διάολος τα μισά - από τα κακά κερδεμένα, παίρνει και το νοικοκύρη».

 

Τα λέμε στο www.atpreveza.gr...






Σχετικά Άρθρα