Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 19:42

Τα κόμματα πού είναι;

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στην Πρέβεζα είναι ψηλά το θέμα της αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων.

Κι ενώ «φωτίστηκαν» αρκετές πτυχές του θέματος, υπήρξαν τοποθετήσεις φορέων, πολιτών, σωματείων και συλλόγων, τα πολιτικά κόμματα «έλαμψαν» δια της απουσίας τους.

Εξαίρεση αποτελούν τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος στην Πρέβεζα, που έδωσαν συνέντευξη Τύπου και εξέδωσαν και ανακοινώσεις, όπως επίσης και τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πρέβεζα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα δεν έχει πολιτική άποψη και στόχευση για το τι πρέπει να γίνει με τα ανενεργά στρατόπεδα;

Η ΝΔ στην Πρέβεζα δεν έχει πολιτικό πλαίσιο για την αξιοποίηση αυτών των χώρων-φιλέτων;

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη εξέδωσε κάποια ανακοίνωση; Οι ΑΝΕΛ;

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, των ΑΝΕΛ, αλλά και μέλη του ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, παρ’ όλα αυτά επίσημα τα κόμματα δεν τοποθετήθηκαν.

Σε μία εποχή που η πολιτική δείχνει να… υποχωρεί έναντι των οικονομικών μεγεθών, σε μία εποχή που οι πολίτες δείχνουν –σύμφωνα με τις έρευνες των τελευταίων ετών- δυσπιστία απέναντι συνολικά στο πολιτικό σύστημα, σε ένα κρίσιμο ζήτημα για την όποια ανάπτυξη της Πρέβεζας, οι κομματικοί μηχανισμοί πήγαν… περίπατο, με εξαίρεση το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ας δούμε βέβαια και τι θα προκύψει στη συνέχεια. Ίσως δοθεί και μεγαλύτερη «τροφή» για συζήτηση…