Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 12:38

ΔΩΔΩΝΗ: Ένας φάκελος που ο Τσίπρας δεν άνοιξε ποτέ…

«Είμαστε μαζί με τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, ενάντια στο ξεπούλημα της Δωδώνης. Είμαστε μαζί με το οικολογικό κίνημα για την αντιστροφή της πορείας του αργού θανάτου του Αμβρακικού», δήλωνε στην Πρέβεζα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Ιούνιο του 2012.

«Μια κερδοφόρα επιχείρηση τουλάχιστον τα τελευταία 26 χρόνια που σήμερα ξεπουλιέται σε έναν εκ των οφειλετών της και αυτό είναι ένα σκάνδαλο», τόνισε σε κτηνοτρόφους της Ηπείρου το 2015, ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεξετάσει το νόμιμο της διαδικασίας μεταφοράς του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιώτες, αλλά και ότι θα «αντιγράψει» αυτό το πετυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

«Ο φάκελος ΔΩΔΩΝΗ, όχι μόνο δεν έχει κλείσει για εμάς, αλλά θα ξανανοίξει και η ΔΩΔΩΝΗ θα επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει. Στους φυσικούς τους ιδιοκτήτες, τους παραγωγούς, τους κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, την τοπική κοινωνία», είχε αναφέρει το 2015 ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Πριν από μερικές εβδομάδες πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο, όπου ο Αλέξης Τσίπρας σε μία μακροσκελέσταστη ομιλία δεν ανέφερε καν τη λέξη ΔΩΔΩΝΗ.

Τελικά ήταν ένας φάκελος που δεν άνοιξε ποτέ…

Π.Τ.