Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 23:32

Η δωροεπιταγή που έγινε... χτυπημένο πόδι και η κοινωνική αναλγησία

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες συνέβη στην Πρέβεζα το εξής περιστατικό: Γυναίκα κέρδισε μία δωροεπιταγή από γνωστή αλυσίδα πολυαγοράς στην πόλη μας. Μπήκε στο κατάστημα σε κεντρικό σημείο της Πρέβεζας για να την εξαργυρώσει. Οι υπεύθυνοι της είπαν πως πρέπει να αγοράσει κάτι ακόμη, έτρεξε να το πράξει και στην επιστροφή, γλύστρισε στη σκάλα και έπεσε, χτυπώντας το πόδι της. Δε το συζητάμε πως είναι η ατυχία του... αιώνα να πας να εισπράξεις κάτι που κέρδισες και να φύγεις τραυματίας.

Αλλού όμως είναι το... θεματάκι στην περίπτωση. Κανείς από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για το κατάστημα δεν έτρεξε να τη σηκώσει ή να δει αν έχει κάτι. Η γυναίκα βγήκε μόνο της και με τη βοήθεια κάποιων περαστικών κάλεσε τους συγγενείς της και ασθενοφόρο. Ασθενοφόρο ήρθε, τη μετέφερε στο Γ.Ν. Πρέβεζας και από ΄κει στα Ιωάννινα, όπου της έγινε και μικροεπέμβαση.

Από το κατάστημα, στο οποίο μέσα μάλιστα έγινε και το ατύχημα, ούτε... φωνή ούτε ακρόαση.

Οι συγγενείς πήγαν στο κατάστημα και τόνισαν σε έντονο ύφος: «Μα καλά, δεν ενδιαφερθήκατε τι απέγινε η γυναίκα; Έτσι κάνουν οι άνθρωποι; Τι πράγματα είναι αυτά; Τι φοβηθήκατε, μήπως ζητήσουμε αποζημίωση;».

Και το προφανές αυτό είναι. Επειδή φοβήθηκαν μήπως ζητήσει η γυναίκα αποζημίωση, αδιαφόρησαν εντελώς. Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Ο. Οι συγγενείς της γυναίκας το μόνο που μονολογούσαν μετά ήταν: «Δεν θελήσαμε τίποτα. Αλλά ένα τηλέφωνο, ρε αδερφέ. Να δουν αν έπαθε κάτι. Ανθρώπινα».

Το φαινόμενο της κοινωνικής αναλγησίας παρατηρείται στα μεγάλα αστικά κέντρα. Πέφτεις και κανείς διπλανός σου δεν κοιτάζει να σε σηκώσει, απλά... αδιαφορεί. Μην γίνουμε βέβαια ισοπεδωτικοί. Ακόμη υπάρχουν άνθρωποι και πάντα θα υπάρχουν. Απλά μην επιτρέψουμε και σε μια μικρή πόλη όπως η Πρέβεζα να γίνουμε κοινωνικά ανάλγητοι. Είναι ανεπίτρεπτο για τους πολίτες της Πρέβεζας.

 

 

Σχετικά Άρθρα