Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 16:38

Πίεση εκ... ακροδεξιών στον Κ. Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό με Κλειστά Κέντρα “Φιλοξενίας”

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

Το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι ασφαλώς ένα ιδιαίτερα σύνθετο θέμα. Είναι για την ακρίβεια ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα του 21ου αιώνα, που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή ήπειρος και ειδικότερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναμφίβολα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι αδύνατον να μην μπει η ιδεολογική προσέγγιση για το πως το αντιμετωπίζει κάποιος. Και για να μην... κρυβόμαστε όλοι πίσω από το δάκτυλό μας, κατεύθυνση της ΕΕ είναι μία Ευρώπη με απολύτως προστατευμένα σύνορα, που θα επιτρέψει με το... σταγονόμετρο τις προσφυγικές ροές. Και φυσικά αναφερόμαστε στις Κυβερνήσεις και όχι στους απλούς πολίτες της Ευρώπης.

Ευρώπη της ασφάλειας κατά μερικούς, Ευρώπη-Φρούριο κατ' άλλους. Στην εξίσωση πάντως μπαίνει και ο Ερντογάν, με το πολιτικοκοινωνικό “μείγμα” στη γειτονιά μας να γίνεται εκρηκτικό...

Η Νέα Δημοκρατία ως αντιπολίτευση είχε πει πολλά και διφορούμενα για τη στρατηγική της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο υπάρχει μεγάλη πίεση εκ... ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα σε κλειστές δομές.

Η πίεση αυτή φαίνεται να έχει εκφραστή το βουλευτή Θάνο Πλεύρη, που δεν τον λέει κάποιος και... προοδευτικό. Έχει άμεσο πολιτικό ενδιαφέρον το αν ο κ. Μητσοτάκης θα “κάνει το χατίρι” σε αυτή την πτέρυγα της ΝΔ ή θα προσεγγίσει με άλλη οπτική το θέμα.

Παραθέτουμε και την Ερώτηση του κου Πλεύρη στη Βουλή:

 deksia

deksia2