Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 13:32

Οι διαφορές στις επισκέψεις των Υπουργών Πολιτισμού...

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

Η πρόσφατη... incognito παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στην Πρέβεζα χαρακτηρίστηκε ως... υπηρεσιακή από όσους ήθελαν να καλύψουν το πρωτοφανές πολιτικό unfair προς ακάλεστους Δημάρχους και την πρωτοφανή επικοινωνιακή... γκάφα.

Ένας Υπουργός, όταν πραγματοποιεί τριήμερες επισκέψεις δεν είναι ούτε υπηρεσιακός παράγοντας, ούτε γενικός γραμματέας, ούτε κομματικό στέλεχος. Είναι κατ' εξοχήν πολιτικό πρόσωπο και οφείλει να ενεργεί αναλόγως και θεσμικά απέναντι στις τοπικές κοινωνίες που επισκέπτεται.

IMG 4409

Δεν κάνει απλώς... επισκέψεις. Επισκέψεις κάνουν οι τουρίστες...

Ας δούμε όμως πως χειρίστηκαν δύο προκάτοχοι της κας Μενδώνη, αντίστοιχες “επισκέψεις” τους στην Αρχαία Νικόπολη και την Κασσώπη και πως αντιμετώπισαν τις τοπικές κοινωνίες. Το 2015 ο Νίκος Ξυδάκης περιόδευσε στην Αρχαία Νικόπολη (δείτε ΕΔΩ) και το 2017 η Λυδία Κονιόρδου βρέθηκε στην Κασσώπη (δείτε ΕΔΩ).

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης, ο τοπικός βουλευτής, ο Δήμαρχος, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Αντιδήμαρχοι, συναντήσεις με τον Μητροπολίτη κ.ο.κ. Μάλλον ορισμένοι ξεχνούν γρήγορα...

Όπως και να το κάνεις υπάρχουν διαφορές. Και φαίνονται!

Γι' αυτό το καλύτερο είναι να πεις έγινε... φάουλ και πάμε παρακάτω!