Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 14:10

Μία πρόταση για συνεδρίαση σε ανοικτό χώρο...

Μία σκέψη που κατατέθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr- ως πρόταση συζήτησης από τη Λαϊκή Συσπείρωση αναφορικά με τον τόπο συνεδριάσεων στο συμβούλιο κοινότητας Πρέβεζας, δίνει μεγάλη “τροφή” για σκέψη.

Αφορά στο ενδεχόμενο (εφόσον βέβαια τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υπάρχει δυνατότητα για τα τεχνικά κομμάτια της συνεδρίασης), πραγματοποίησης συνεδριάσεων οργάνων του Δήμου, γιατί όχι και του δημοτικού συμβουλίου, σε ανοικτό χώρο, όπως π.χ. το Κηποθέατρο.

Ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει σχετικά:

1.Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται στο δημοτικό κατάστημα υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ή του Αντιπροέδρου, που τον αναπληρώνει νόμιμα.

2.Σε εξαιρετικές περιπτώσεις το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί, με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, να αποφασίζει να συνεδριάζει εκτός της έδρας του, στην έδρα οποιασδήποτε κοινότητας του δήμου.

3.Σε περίπτωση ορισμού οικισμού του Δήμου ως ιστορικής έδρας το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί, μετά από απόφασή του, να πραγματοποιεί συνεδριάσεις στην ιστορική αυτή έδρα”.

Με μία επικαιροποίηση, θα μπορούσε το 2ο σημείο να συμπληρωθεί και να γινόταν συνεδρίαση σε ανοικτό χώρο, με τις απαραίτητες αποστάσεις, μικρόφωνα κ.ο.κ.

Θα ήταν ένας πιο δημόσιος και άμεσος τρόπος, σε σχέση με την τηλεδιάσκεψη...

Παρ' όλα αυτά έχει και αρκετές τεχνικές δυσκολίες.

Σε κάθε περίπτωση όμως αξίζει τέτοιες πρωτόγνωρες στιγμές που διανύουμε να γίνονται σκέψεις και να ψάχνονται τρόποι, ώστε να υπάρχει μία στοιχειώδης κανονικότητα...

 

Π.Τ.