Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 13:17

Ο Δήμος Πρέβεζας στη “δίνη” των MoU και ο Μπακαλάκος...

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

Είχαμε αναφερθεί σε αρθρογραφία μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), για τις πολιτικές στρεβλότητες που παρατηρούνται από τη νυν δημοτική αρχή. Δυστυχώς το ταξίδι του Δημάρχου Πρέβεζας στη Θεσσαλονίκη όχι μόνο απέδειξε ότι η δημοτική αρχή επικοινωνιακά, προγραμματικά και πολιτικά μένει... μετεξεταστέα, αλλά αρχίζει να θυμίζει στίχους του Θωμά Μπακαλάκου, του ποιητή της αγροτιάς και της κτηνοτροφίας, που σε στίχους του ανέφερε:

“... Θα ‘ρθουν πάλι τσούρμο οι μεσάζοντες
θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες
και εμείς τα ίδια θα ‘μαστε άλλη μια φορά,
μας παίρνουν τη σοδειά φτηνά...”.

Ο γράφων όπως και πολλοί ακόμη στον τόπο μας είχε παππού αγροτοκτηνοτρόφο, οπότε υπάρχει και μία ιδιαίτερη “αγάπη” σε στίχους όπως οι παραπάνω...

Πάμε και στα πιο ειδικά.

O Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Ιουνίου. Υπέγραψε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που απέστειλε στα ΜΜΕ, Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων Dt&S το οποίο και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 από τη Cisco. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι άγνωστη για το Δήμο Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Υπάρχει όμως ένα κρίσιμο ερώτημα.

Όποτε η νυν ή η προηγούμενη δημοτική αρχή υπέγραφε ένα Μνημόνιο Συνεργασίας, ένα MoU, το “περνούσε” πάντα από το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας. Και αυτό υπαγορεύει η πολιτική ορθότητα και ο σεβασμός σε διαδικασίες και όχι το “κάνω ό,τι μου αρέσει”. Έτσι έκανε η νυν δημοτική αρχή με την Enterprise Greece, έτσι έκανε η προηγούμενη με το ΤΕΙ Ηπείρου, έτσι έκανε η νυν δημοτική αρχή με το Επιμελητήριο Πρέβεζας για το Open Mall. Σε αυτό γιατί έγινε εξαίρεση; Η απλή αναλογική, η οποία και καταργείται δεν μπορεί πλέον να αποτελεί “καραμέλα δικαιολογίας”.

Ένας Δήμαρχος ή ένας αυτοδιοικητικός πείθει το δημοτικό συμβούλιο για την ορθότητα της στρατηγικής του. Αν υπάρχει πλέον τέτοια...

Στο δελτίο Τύπου γίνεται επίσης αναφορά στο «1st Digital Beach Summit», το οποίο θα διεξαχθεί στις 3 &4 Σεπτεμβρίου 2021 στην Παραλία Μονολιθίου Πρέβεζας, με πρωτοβουλία του Δήμου Πρέβεζας και το οποίο Συνέδριο αποτελεί δημόσια πλατφόρμα διαλόγου με επίκεντρο τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή.

Μάλιστα...

Έχουμε ένα Συνέδριο στο Μονολίθι, που θα έχει την αιγίδα 4 Υπουργείων, που κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς θα γίνει τρεις μήνες πριν, που κανείς δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες τρεις μήνες πριν, που κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η θεματαλογία τρεις μήνες πριν, που δεν υπάρχει ένα forum ή ένα site του Συνεδρίου για να πάρει κάποιος πληροφορίες, που δεν υπάρχει έστω μία αφετηρία για να μπορέσει κάποιος να εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Για παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων εδώ και ένα χρόνο έχει προετοιμάσει δικό του συνέδριο.

Έχουμε ένα Συνέδριο στο Δήμο Πρέβεζας που κανείς δεν γνωρίζει το κόστος του, δεν έχει περάσει από καμία επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, ούτε έχουν ρωτηθεί οι υπηρεσίες του Δήμου.

Αν η στάση αυτή αποτελεί “πολιτική ορθότητα”, τότε μάλλον οι διαδικασίες μοιάζουν με λειτουργία σωματείου ποδοσφαιρικού με Προεδράρες και “παράγοντες” και όχι λειτουργία μίας δημοτικής αρχής...