Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022 14:23

Σε πολιτικό “φιάσκο” εξελίσσεται το ραντεβού για το πανεπιστημιακό τμήμα – Τον κυβερνητικό βουλευτή “έδειξε” ως υπεύθυνο ο Δήμαρχος Πρέβεζας

Σε ένα πρωτοφανές πολιτικό “φιάσκο” για την “τριάδα” που αποτελούν ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, εξελίσσεται το περιβόητο “κλεισμένο” ραντεβού με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το πανεπιστημιακό τμήμα της Πρέβεζας.

Στις 21 Φεβρουαρίου εξαγγέλθηκε το ραντεβού στο δημοτικό συμβούλιο και ακόμη... τίποτα!

Και όχι μόνον αυτό, αλλά μεταξύ της “τριάδας” έχουμε και... καρφιά, καθώς στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, ο κ. Γεωργάκος “έδειξε” -λαϊκιστί- σχεδόν “στεγνά” ως υπεύθυνο της αποτυχίας τον κυβερνητικό βουλευτή.

Αν και είναι “κοινό μυστικό” στην “κεντροδεξιά πολυκατοικία” ότι οι σχέσεις τους δεν είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, τέτοιου είδους “αδειάσματα” και μάλιστα δημόσια μαρτυρούν πολιτική αδυναμία διαχείρισης του θέματος.

Και καλά ο Αντιπεριφερειάρχης πήρε μία πρωτοβουλία και συνάντησε για λίγο έστω τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συρίγο.

Κι ας υποθέσουμε ότι δεν μπόρεσε να κλείσει το ραντεβού ο κ. Γιαννάκης, για λόγους που δεν είναι της παρούσης. Ο Δήμαρχος έχει “δεμένα τα χέρια” για οποιαδήποτε πρωτοβουλία; Την ίδια στιγμή που “έδινε δημόσια” προσωπικά δεδομένα, με ανάγνωση ονομάτων της Συγκλήτου, σε μία ατυχέστατη στιγμή για επίπεδο ενός δημοτικού συμβουλίου, δεν τον αφορά το θέμα για να κάνει κάποια κίνηση, πέρα από συζητήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες;

Η αποτυχία μίας συνάντησης και μόνο με την Υπουργό έχει καταγραφεί. Την ώρα που και οι ανωτέρω τρεις, ανήκουν στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Από εκεί και πέρα ενδεχομένως να κερδηθεί την ύστατη ώρα μία περίοδος χάριτος για την παραμονή του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα.

Ας ελπίσουμε αυτό να μη “βαφτιστεί” επιτυχία, αλλά να αποτελέσει αφορμή για συνολική δράση για μία “μπετοναρισμένη” Πανεπιστημιούπολη στην Πρέβεζα. Αν αυτό πλέον δεν είναι απλώς όνειρο απατηλό...

 

Π.Τ.