Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 12:43

“Άνθρακες ο θησαυρός” από την επίσκεψη Μητσοτάκη (vol 2)

Στις 22 Ιουλίου με άρθρο στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ) με τίτλο “Άνθρακες ο θησαυρός” από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πρέβεζα – Καμία δέσμευση για τα κρίσιμα θέματα του Νομού...”, είχαμε επισημάνει ότι στην τότε επίσκεψή του στην Πρέβεζα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε απολύτως τίποτα για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Στις 8 Μαΐου στην Πάργα, η τοποθέτησή του δημιούργησε ένα είδος déjà vu, καθώς δεν είπε απολύτως τίποτα για το σοβαρό πρόβλημα της λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Πάργας, για το σοβαρό πρόβλημα της εγκατάστασης του σταθμού του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, το δημογραφικό πρόβλημα σε όλο το Δήμο κ.ο.κ. Να δεσμευτεί έστω ότι αν κερδίσει τις εκλογές θα κοιτάξει προσεκτικά αυτά τα προβλήματα.

Ο επικοινωνιακός μηχανισμός που χρησιμοποιεί η ομάδα γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει σαφή μεθοδολογία.

Nα “προστατεύει” τον Πρόεδρο της ΝΔ από οποιαδήποτε αρνητική αναφορά και να μιλάει πάντα μέσα σε “κουτάκια”, δηλαδή να μην παρεκκλίνει από τα γενικά σημεία που θέλει να προτάσσει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία. Χρησιμοποιούν την τακτική της επικοινωνιακής ενοποίησης ενός αφηγήματος που θα συμπυκνώνει το θετικό κυβερνητικό έργο, το οποίο θα επαναλαμβάνεται συνεχώς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από όλα τα κυρίαρχα ΜΜΕ ώστε να το εμπεδώσει όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό.

Μόνο που η πραγματικότητα και οι ιδιαιτερότητες της ελληνικής επαρχίας δεν είναι... πολιτικό marketing.

Θα μου πείτε... ψιλά γράμματα!

Ποιον νοιάζει αν η Πάργα με δεκάδες χιλιάδες τουρίστες δεν έχει ένα Κέντρο Υγείας και έναν σταθμό ΕΚΑΒ που της αξίζει;

Κάποιους πάντως τους νοιάζει... ή τουλάχιστον θα έπρεπε!

 

 

Π.Τ.