Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 16:09

Καταγγελία του κ. Γιάννη Ρέντζου – Το atpreveza.gr εντόπισε τον «προβοκάτορα» μιας φωτογραφίας

Του Παναγιώτη Τσόγκα

 

Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρώ πραγματικά μεγάλη τιμή και ευλογία το γεγονός ότι αποφοίτησα από τμήμα του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, πόσο μάλιστα από το ιστορικό ΕΚΠΑ. Και κατά την παραμονή μου στο Πανεπιστήμιο έτρεφα μεγάλο σεβασμό για την πλειονότητα των πανεπιστημιακών δασκάλων, καθώς τους θεωρούσα αν μη τι άλλο ανθρώπους εξαιρετικού επιπέδου. 

Δυστυχώς -προσωπική εκτίμηση- στο ιστολόγιο του Δημόσιου Χώρου, το οποίο έχει αποσταλθεί και ως επίσημη δήλωση του κ. Γιάννη Ρέντζου, δημοτικού συμβούλου, υπάρχει ένα άρθρο (διαβάστε το ολόκληρο ΕΔΩ), το οποίο αναφέρει στην αρχή του το εξής: «Ένα μικρό άρθρο σε ιστοσελίδα, η οποία έχει αναλάβει, με τους συνεργάτες της, λασποβολή και άλλες εργολαβίες έφερε στην δική μας πρεβεζάνικη καθημερινότητα τον τόσο σημαντικό Βρετανό επιστήμονα Ντέιβιντ Χάρβεϊ».

Προφανώς και δεν γνωρίζει ο αναγνώστης ποια ιστοσελίδα εννοεί ο κ. Ρέντζος, αλλά αν κρίνω από το γεγονός ότι τη δήλωση του κ. Κωνή, που επικαλείται τον Χάρβεϊ, τη δημοσιεύσαμε στο www.atpreveza.gr -όπως επίσης και το τελευταίο δελτίο Τύπου του Δημόσιου Χώρου- μάλλον έχω λόγους να θίγομαι.

Απλά το έντιμο είναι όταν απευθύνεις τέτοιου είδους κατηγορίες σε μία ιστοσελίδα, να την κατονομάζεις και να κατονομάζεις τους συνεργάτες της. Και από 'κει και πέρα να μιλήσει η δικαιοσύνη γιατί η δημόσια συκοφαντία διώκεται και ποινικά...

Αλλιώς εκτοξεύεις λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον πάρει η... μπάλα. Και αυτές οι πρακτικές μάλλον δεν ανήκουν στις πρακτικές ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται Αριστεροί... Ανήκουν σε άλλους χώρους.

Το ζήτημα όμως δεν είναι τι γράφει ο κ. Ρέντζος, τι γράφει ο Τσόγκας, τι γράφει ο Δημόσιος Χώρος, τι γράφει ο Κωνής... Το ζήτημα είναι ηθικό, αλλά και πολιτικό. Κυρίως πολιτικό. Και θα το εξηγήσω αμέσως...

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, υπάρχει μια διαμορφωμένη κοινωνική συγκυρία, για τους ανθρώπους που είναι κάτω από 35 ετών. Άνθρωποι με πτυχία, άνθρωποι μορφωμένοι, άνθρωποι δουλευταράδες, άνθρωποι που για το μεροκάματο δουλεύουν όλοι ημέρα, άνθρωποι που «ψήνονται» σε μια ταξική κοινωνία, την οποία δεν έφτιαξαν αυτοί, αλλά καλούνται να την αλλάξουν. Και τους αγωνιστές αυτούς της ζωής, με τους οποίους είμαστε και συνομήλικοι, τους θαυμάζω και τους σέβομαι. Όπως κατανοώ και τους ανέργους, που αν μη τι άλλο είναι μπόλικοι.

Από ανθρώπους της προσωπικότητας του κ. Ρέντζου, και των «συντρόφων» του στο Δημόσιο Χώρο, θα περίμενα καθοδήγηση, κατανόηση, «ΦΩΣ», γιατί έχει τεράστια ιστορία στην Πρέβεζα. Σίγουρα και πάνω απ' όλα θα περίμενα σεβασμό στον κόπο ανθρώπων, που προσπαθούν να δώσουν μια «μάχη» για το μεροκάματο και την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Αυτή την «επίθεση» την παίρνω προσωπικά, γιατί θεωρώ ότι στη συγκυρία που βρίσκομαι κι εγώ είναι σχεδόν όλα τα παιδιά της ηλικίας μου. Τουλάχιστον αυτά που προέρχονται από εργατικές-λαϊκές οικογένειες.

Και εδώ θέλω να θυμηθώ μια ιστορία μιας και πέρασαν τα χρόνια από όταν έγινε. Κάποτε είχα δεχθεί ένα τηλεφώνημα, όπου κάποιος μου ανέφερε πόσα μηδενικά υπάρχουν σε μία επιταγή που με περιμένει. Η απάντησή μου ήταν «Σας παρακαλώ» και το έκλεισα. Και ξέρετε γιατί; Γιατί από το μυαλό μου πέρασε το σπίτι μου στου Ζωγράφου, εκείνα τα δυο δωμάτια, το σπίτι στο χωριό μου, οι γονείς μου, οι παππούδες μου, που... τα πιο μεγάλα τους τα κατορθώματα τα πέτυχαν μέσα στις πέτρες και τα χώματα (αυτό το έχει πει άλλος). Και -ναι- γιατί πίστευα στις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, τουλάχιστον όπως την έχω εγώ στο μυαλό και την καρδιά μου.

Στην Πρέβεζα κατάλαβα καλύτερα πως θέλει πολύ μεγάλη... ηθική και πολιτική μαγκιά για να πεις ότι είσαι Αριστερός.

Και εδώ έχω να κάνω μία τεράστια αποκάλυψη. Σε κείμενά τους μέλη του Δημόσιου Χώρου (παραθέτω του κ. Λιβιεράτου, που είναι και το πιο πρόσφατο-κλικ ΕΔΩ), μιλούν για προβοκάτσια και δημοσιογραφικό λάθος, αναφορικά με τη φωτογραφία του κ. Κωνή ανάμεσα στους κ.κ. Τσακαλώτο και Μπάρκα.

Θέλω να ζητήσω ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έγινα η αφορμή να τους πιάσουν στο στόμα τους -υποτίθεται- σύντροφοί τους. Ο προβοκάτορας έπειτα από... ενδελεχή έρευνα του atpreveza, βρέθηκε.

Και -ναι- είναι ο υπογράφων Παναγιώτης Τσόγκας. Εγώ επέλεξα τη φωτογραφία, εγώ την τοποθέτησα πολύ απλά επειδή ήταν η μόνη από το αρχείο μας στην οποία ομιλεί ο κ. Κωνής. Λυπάμαι, αλλά δε φαντάστηκα πως ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ θα καθόταν ανάμεσα σε δύο βουλευτές του Κόμματος και αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα. Μέχρι εκεί δε φτάνει το μυαλό μου και η προβοκατόρικη δράση μου. Λυπάμαι αν χάλασα τη διαστροφική σκέψη ή -ίσως- την ευκαιρία να «ασχοληθούν» με τους κ.κ. Μπάρκα και Τσακαλώτο, αλλά ΕΓΩ δημοσίευσα τη φωτογραφία και κανείς άλλος, δεν την έστειλε κάποιος ή ό,τι άλλο νομίζει ο καθένας.

 MG_3139

Όσον αφορά το Κοινωνικό Ιατρείο, στο οποίο πιθανόν και να στόχευε ο κ. Δημήτρης Κωνής στη δήλωσή του, απλά να θυμίσω επειδή έχουν διάφοροι κοντή μνήμη, πως τόσο εγώ, όσο και ο Δημήτρης Πάτσης, ως μέλη της Ποδοσφαιρικής Οργάνωσης Πρέβεζας «Αλληλεγγύη» είχαμε πάει βρεφικά γάλατα και είχαμε συνεισφέρει στο να διοργανωθεί ποδοσφαιρικός αγώνας, τα έσοδα του οποίου πήγαν υπέρ του Κοινωνικού Ιατρείου. Τίποτα περισσότερο.

 

Κι επεισή οι μέρες είναι περίεργες, ακούστε το παρακάτω βιντεάκι. Όλο και κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα θα βγει. Ειδικά στο σημείο που ο Βελουχιώτης λέει: «Τι μπορούσαμε όμως να περιμένουμε απ' αυτούς που φορέσανε τα κλαπ και τα μπακαλιαράκια;»

 

 

Σχετικά Άρθρα