Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 03:27

Η ξεφτίλα για την Πρέβεζα και το... BBC

Γράφει ο Παναγιώτης Τσόγκας

 

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο όλοι οι κάτοικοι του Νομού Πρέβεζας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις συμφωνούμε, αυτό είναι η πολιτιστική μας κληρονομιά. Είτε είσαι κομμουνιστής, είτε σοσιαλιστής, είτε δεξιός, είτε αριστερός, είναι φιλελεύθερος, είτε νεοφιλελεύθερος, δεν μπορεί παρά να μη θες η Αρχαία Νικόπολη, η Κασσώπη, το Νεκρομαντείο και τα υπόλοιπα μνημεία μας, δείγμα του πολιτισμού μας, να είναι εύκολα προσβάσιμα για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Κι όμως σε αυτή τη διαστροφή που ζούμε, με την Κυβέρνηση να ισχυρίζεται πως όλα πάνε καλά (αχχχ, αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα) και στον... πραγματικό κόσμο όλοι να διαπιστώνουν πως όλα πάνε... χειρότερα, για τα «διαμάντια» μας υπάρχει αδιαφορία.

Το έγκυρο ρεπορτάζ του Δημήτρη Πάτση για τo www.atpreveza.gr ήταν ξεκάθαρο: (διαβάστε: Σε οριακή κατάσταση η ΛΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας).

Είναι ασύλληπτο εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, όλα – μα ΟΛΑ- τα ψηφοδέλτια να μην ξεκινούν με βασικό αίτημα την αναβάθμιση των αρχαιολογικών μας χώρων. Από όποια σκοπιά κι αν το δεις πολιτικά...

Την... ξεφτίλα μας -γιατί περί ξεφτίλας πρόκειται- την έμαθε και το BBC. Το διάσημο βρετανικό δίκτυο, ήθελε να επισκεφθεί την Κασσώπη γιατί ήθελε να κάνει αφιέρωμα και δεν υπήρχε προσωπικό για να συμβεί αυτό.

Απλά ξεφτίλα...

 

 

Σχετικά Άρθρα