Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 07:46

Στις 24 Ιουλίου 1974 έρχεται ο Καραμανλής στην Αθήνα

Στις 24 Ιουλίου 1974 χιλιάδες λαού υποδέχονται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 2 π.μ. τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που φτάνει από το Παρίσι. Στις 4:15 π.μ. ορκίζεται πρωθυπουργός, μπροστά στο στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη. Η χώρα κάνει τα πρώτα της... δειλά δημοκρατικά βήματα.

 

1821: Επαναστατικές ομάδες υπό την αρχηγία του Χριστόφορου Περραιβού κυριεύουν την Πάργα, την οποία οι Τούρκοι ανακαταλαμβάνουν έπειτα από δύο μέρες.

 

1908: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, λίγο πριν από τον τερματισμό του μαραθωνίου, ο ιταλός Ντοράντο Πιέτρι σωριάζεται στο έδαφος. Μερικοί θεατές τον βοηθούν να καλύψει τα τελευταία μέτρα, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Νικητής ανακηρύσσεται ο αμερικανός Τζον Χέις.

 

1923: Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης, που καθορίζει τα ελληνοτουρκικά σύνορα: Στη στεριά, ο μέσος ρους του ποταμού Έβρου. Στη θάλασσα, αποδίδεται στην Ελλάδα κάθε νησί, νησίδα και βραχονησίδα, που βρίσκεται πέρα από τα τρία μίλια από τις μικρασιατικές ακτές, εκτός από την Ίμβρο και την Τένεδο.

 

1969: Ο πρωτοπυγμάχος Μοχάμεντ Άλι καταδικάζεται και σε δεύτερο βαθμό, επειδή αρνήθηκε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

 

Πηγή: Sansimera.gr






Σχετικά Άρθρα