Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012 22:37

Την 1η Νοεμβρίου 1993 τέθηκε σε ισχύ η Συνθήκη του Μάαστριχτ

Την 1η Νοεμβρίου 1993, αρχίζει να ισχύει η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα μετονομάζεται σε ΕΕ (Ευρωπαϊκή Ένωση). Τα κράτη - μέλη που την αποτελούν ανέρχονται στα 12. Πολλοί ισχυρίζονται πως εκείνη η συνθήκη ήταν η αρχή του τέλους, για την κρίση που βιώνουμε σήμερα.

 

1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος περνάει για πρώτη φορά από το πέρασμα που συνδέει τον Ειρηνικό Ωκεανό με τον Ατλαντικό, που θα ονομαστεί αργότερα Στενό του Μαγγελάνου.

 

1824 - Ο Ανδρέας Μιαούλης καταδιώκοντας τον Τουρκοαιγυπτιακό στόλο του Χοσρέφ, υπό τον Ναύαρχο Ιμπραήμ, τον συναντά έξω από το Ηράκλειο Κρήτης. Στην ναυμαχία που έγινε ο Μιαούλης κυρίευσε 7 φορτηγά που ήταν φορτωμένα με στρατεύματα και αποσκευές. Ο εχθρικός στόλος, με σοβαρές απώλειες, καταδιώχθηκε μέχρι την Κάρπαθο.

 

1897 - Αποφασίζεται από ομάδα φοιτητών στο Τορίνο η ίδρυση της Γιουβέντους.

 

1920 - Θρίαμβος των αντιβενιζελικών κομμάτων στις ελληνικές εκλογές. Ο Βενιζέλος δεν εκλέγεται ούτε ο ίδιος βουλευτής και αναχωρεί για το εξωτερικό.

 

1974 - Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ασκεί ποινική δίωξη εναντίον του Γεώργιου Παπαδόπουλου, του Στυλιανού Παττακού, του Νικόλαου Μακαρέζου και 62 ακόμη πραξικοπηματιών για εσχάτη προδοσία.

1998 - Θεσμοθετείται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

 

 

Σχετικά Άρθρα