Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 11:58

Στις 2 Αυγούστου του 338 π.Χ. διεξάγεται η Μάχη της Χαιρώνειας

Η Μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ.: Ο Φίλιππος Β' ο Μακεδών νικά τις ενωμένες δυνάμεις Αθηναίων και Θηβαίων και καθίσταται κυρίαρχος του τότε ελληνικού χώρου.

 

216 π.Χ: Η μάχη των Καννών: Ο στρατηγός των Καρχηδονίων, Αννίβας, συντρίβει τις ρωμαϊκές λεγεώνες. 50.000 Ρωμαίοι πέφτουν στο πεδίο της μάχης. «Hannibal ante portas» αναφωνούν οι Ρωμαίοι.

 

 

1769: Ο Ισπανός λοχαγός Γκάσπαρ ντε Πόρτολα και ο φραγκισκανός μοναχός Χουάν Κρέσπι, καθ' οδόν προς το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, σταματούν σε μία τοποθεσία που τους αρέσει πολύ και της δίνουν την ονομασία Νουέστρα Σινιόρα Λα Ρέινα Ντε Λος Άνχελες ντε Πορτσιουνκούλα, που στα ισπανικά σημαίνει: η κυρία μας, η βασίλισσα των αγγέλων της Πορτσιουνκούλα (όπου Πορτσιουνκούλα είναι μία μικρή εκκλησία στην Ιταλία). Το μέρος αυτό αναπτύχθηκε, γιγαντώθηκε και σήμερα αποτελεί την πόλη του Λος Άντζελες.

 

 

1913: Ο Χρήστος Κάκαλος, ο Φρεντερίκ Μπουασονά και ο Ντανιέλ Μπο-Μποβί πατούν για πρώτη φορά στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου (2.917 μ.).

 

 

1980: Βόμβα, που αποδίδεται σε φασίστες, εκρήγνυται στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 86 άτομα.

 

 

1990: Το Ιράκ εισβάλλει και καταλαμβάνει το Κουβέιτ. (Α' Πόλεμος του Κόλπου)

 


Πηγή: Sansimera.gr

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα