Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 10:40

Στις 10 Αυγούστου 1961 κάνει πρεμιέρα η «Συνοικία το όνειρο»

Στις 10 Αυγούστου 1961 γίνεται η πρεμιέρα μετ' εμποδίων για την ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη «Συνοικία το όνειρο», με πρωταγωνιστές τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάνο Κατράκη, Αλίκη Γεωργούλη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Σε πολλές περιπτώσεις η αστυνομία επεμβαίνει και διακόπτει την προβολή της ταινίας, λόγω της αριστερής της οπτικής.

 

1680: Η εξέγερση του Πουέμπλο. Οι γηγενείς Μεξικανοί ξεσηκώνονται κατά των Ισπανών κατακτητών. Θα τα καταφέρουν μόνο για 12 χρόνια.

 

 

1825: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης και ο Αντώνης Κριεζής πραγματοποιούν τολμηρό εγχείρημα μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, με στόχο να κάψουν τον αιγυπτιακό στόλο.

 

 

1913: Υπογράφεται η Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που θέτει τέλος στον Β' Βαλκανικό Πόλεμο. Με τη συνθήκη καθορίζονται τα νέα σύνορα Ελλάδας και Βουλγαρίας, με βάση τη γραμμή όρος Μπέλλες - εκβολές ποταμού Νέστου. Λίγες μέρες πριν, στις 3 Αυγούστου, είχαν καθοριστεί στο Βελιγράδι τα ελληνοσερβικά σύνορα (Πρωτόκολλο Βενιζέλου - Πάσιτς), με βάση τη γραμμή Πρέσπες - Δοϊράνη.

 

 

1940: Η φασιστική Ιταλία προκαλεί επεισόδια σε βάρος της Ελλάδας, με αφορμή το θάνατο του Αλβανού ληστή Νταούτ Χότζα και ουσιαστικά προαναγγέλλει το χτύπημα στην Τήνο με τον τορπιλισμό της «Έλλης».

 

 

1987: Σημειώνεται βομβιστική επίθεση με στόχο λεωφορείο που μεταφέρει Αμερικανούς στρατιώτες στο Kαβούρι. Τραυματίζονται ελαφρά και οι εννέα επιβάτες.

 

 

Πηγή: Sansimera.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα