Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 10:37

Στις 27 Αυγούστου 1997 θα «σβήσει» η φωνή-κόσμημα της Σωτηρίας Μπέλλου

Στις 27 Αυγούστου 1997, σε ηλικια 76 ετών, αφήνει την τελευταία της πνοή λόγω προβλημάτων υγείας στον πνεύμονα η Σωτηρία Μπέλλου.

Ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της είναι τα «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Τα Καβουράκια» και «Όταν πίνεις στην ταβέρνα» του Βασίλη Τσιτσάνη, με τις οποίες καθιερώθηκε ως κορυφαία λαϊκή τραγουδίστρια. Πέραν του Τσιτσάνη συνεργάστηκε και με πολλούς άλλους κορυφαίους συνθέτες, όπως με τον Γιάννη Παπαϊωάννου («Άνοιξε, άνοιξε») και τον Απόστολο Καλδάρα («Είπα να σβήσω τα παλιά»).

Η καριέρα της γνώρισε μια κάμψη στις αρχές της δεκαετίας του '60, όμως από το 1966 κέρδισε ξανά τη θέση της κορυφαίας ερμηνεύτριας του είδους, έπειτα από συνεργασίες της με σύγχρονους έντεχνους συνθέτες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος («Ζεϊμπέκικο»), ο Ηλίας Ανδριόπουλος («Μην κλαις») και ο Δήμος Μούτσης («Δε λες κουβέντα»).

 

 

 

479 π.Χ. – Η Μάχη των Πλαταιών: οι Έλληνες υπό τον Σπαρτιάτη στρατηγό Παυσανία συντρίβουν τους Πέρσες υπό τον στρατηγό Μαρδόνιο. Την ίδια μέρα διεξάγεται και η Ναυμαχία της Μυκάλης όπου ο Ελληνικός στόλος καταστρέφει τον Περσικό.

 

 

443 - Τα Βυζαντινά στρατεύματα ηττώνται στην Φιλιππούπολη από τους Ούνους του Αττίλα.

 

 

1906 - Φονεύεται από κομιτατζήδες ο οπλαρχηγός Παπασταύρος Τσάμης κοντά στα Καλύβια Λάκκου (περιοχή όρους Βιτσίου).

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα