Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 11:02

Στις 17 Σεπτεμβρίου 1920 ο Βασιλιάς Αλέξανδρος Α' τραυματίζεται από δάγκωμα μαϊμούς

Ο Βασιλιάς των Ελλήνων Αλέξανδρος Α' τραυματίζεται από δάγκωμα μαϊμούς, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το αγαπημένο του σκυλάκι από την επίθεση δύο μαϊμούδων στους Βασιλικούς Κήπους του Τατοΐου. Οι γιατροί του ανακοινώνουν ότι το τραύμα του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αλλά λίγες μέρες αργότερα θα πάθει σηψαιμία και θα πεθάνει στις 12 Οκτωβρίου 1920, σε ηλικία 27 ετών.

 

1176 - Μάχη του Μυριοκέφαλου: Ο Βυζαντινός στρατός υπό τον Μανουήλ Α' Κομνηνό ηττάται από τους Σελτζούκους Τούρκους.

 

 

1462 - Κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου, λαμβάνει χώρα η μάχη του Σβιτσίνο, κατά την οποία οι Πολωνοί νικούν τους Τεύτονες Ιππότες.

 

 

1821 - Τουρκικές δυνάμεις του Μουσταφά Πασά επιτίθενται και πάλι κατά των Σουλιωτών στα Πέντε Πηγάδια. Η μάχη που επακολούθησε κατέληξε σε ήττα των Τούρκων, των οποίων οι απώλειες σε νεκρούς ανήλθαν σε 200 άνδρες περίπου.

 

 

1967 - Δημιουργούνται επεισόδια μεγάλης έντασης στον αγώνα του τουρκικού πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας μεταξύ Σιβάς Σπορ και Καϊζερί Σπορ στο Στάδιο της Καισαρείας. Εξαιτίας ενός τέρματος που δέχεται η Σιβάς λιθοβολούνται οι αντίπαλοί της και ξεσπά μάχη όπου αναγκάζεται να επέμβει ο στρατός. 42 νεκροί, 700 τραυματίες και λεηλασία της πόλης που κρατά μέρες υποχρεώνουν τον Ντεμιρέλ να αναβάλει την επίσκεψή του στη Σοβιετική Ένωση για 24 ώρες.  

 

 

 

Σχετικά Άρθρα