Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 21:16

Μονομαχία Δημάρχου και δημοτικού συμβούλου στις 11 Οκτωβρίου 1909

Στις 11 Οκτωβρίου 1909 μονομαχούν με άσφαιρα πυρά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Σπύρος Μερκούρης και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Τουφεξής. Κατόπιν, αποχωρούν ξεχωριστά, χωρίς να συμφιλιωθούν.

 

1862 - Έξωση του Όθωνα. Μετά την επανάσταση των αντικαθεστωτικών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα, καταργείται η Βασιλεία και ο Όθωνας, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Αμαλία βρίσκονται στο πλοίο «Αμαλία» για περιοδεία ανά την επαρχία, παίρνει την απόφαση να φύγει από την Ελλάδα. Έτσι στις 12-10-1862 αναχωρεί με το αγγλικό πλοίο «Σκύλος» και στις 17-10-1862 φτάνει στη Βενετία. Τελικά πέθανε 52 χρόνων στη Βαμβέργη της Βαυαρίας, όπου έζησε με τη μικρή του ακολουθία σε αφάνεια.

 

 

1912 - Ο Υπολοχαγός αεροπόρος Δημήτριος Καμπέρος, κατά την εκτέλεση αποστολής αναγνώρισης (και βομβαρδισμού) στο μέτωπο της Θεσσαλίας, εισέδυσε σε βάθος 60 χιλιομέτρων μέσα στο εχθρικό έδαφος, με αποτέλεσμα τα σφοδρά πυρά του τουρκικού πεζικού να τρυπήσουν τις πτέρυγες του Farman του, χωρίς άλλες συνέπειες.

 

 

1945- Ξεκινά ο κινεζικός εμφύλιος πόλεμος. Ο κομμουνιστής Μάο Τσε Τουνγκ πολεμά εναντίον του εθνικιστή Τσιάνγκ Κάι Σεκ.

 

 

1984- Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Μάργκαρετ Θάτσερ γίνεται στόχος δολοφονικής επίθεσης του ΙRA, σε ξενοδοχείο του Μπράιτον, όπου διέμενε. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο μπάνιο, η οποία, όμως εξερράγη δυο λεπτά αφού η Θάτσερ είχε βγει από αυτό με αποτέλεσμα να σωθεί.  

 

 

Σχετικά Άρθρα