Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 00:34

Στις 21 Μαϊου 1930 θεσμοθετείται το εξατάξιο δημοτικό σχολείο

Ο Υπουργός Παιδείας, Γεώργιος Παπανδρέου, υλοποιεί την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση στις 21 Μαϊου 1930, η οποία στηρίζεται στην αναμόρφωση του δημοτικού σχολείου ως εξατάξιου, αυτοτελούς και υποχρεωτικού.

 

1975: Αρχίζει στη Γερμανία η δίκη των Μπάαντερ και Μάινχοφ, αναρχικών και ηγετικών στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Φράξια - Κόκκινος Στρατός».

 

1989: Ένας από τους μεγαλύτερους ξένους παίκτες που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, κρεμάει οριστικά τα παπούτσια του, μετά το τέλος του αγώνα με τη Δόξα Δράμας 1-0 για το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Είναι ο Αργεντινός μέσος Χουάν Ραμόν Ρότσα, ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε πολλές επιτυχίες, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής του.

 

2005: Διεξάγεται ο 50ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στο Κίεβο της Ουκρανίας. Νικήτρια αναδεικνύεται για λογαριασμό της Ελλάδας η Έλενα Παπαρίζου, με το τραγούδι «My Number One», σε μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχους της Ναταλίας Γερμανού. Είναι η πρώτη νίκη της Ελλάδα στα 31 χρόνια συμμετοχής της στο θεσμό.

 

Πηγή: Sansimera.gr

 

 

 

Σχετικά Άρθρα