Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 10:45

Στις 24 Ιουνίου 1993 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει τη ρατσιστική βία στη Γερμανία

Σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει στις 24 Ιουνίου 1993 τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που εκδηλώνονται στη Γερμανία.

 

1314: Διεξάγεται η Μάχη του Μπάνοκμπερν. Οι σκοτσέζικες δυνάμεις υπό τον Τζακ δε Μπρους νικούν το στρατό του Άγγλου βασιλιά Εδουάρδου Β' και διασφαλίζουν την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

 

1859: Διεξάγεται η Μάχη του Σολφερίνο. Οι Γάλλοι νικούν τους Αυστριακούς στην πόλη Σολφερίνο της βόρειας Ιταλίας. Αυτόπτης μάρτυς της αγριότητας των πολεμικών συγκρούσεων, ο Ελβετός επιχειρηματίας Ζαν Ανρί Ντινάν, ο οποίος αποφασίζει να ιδρύσει τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για την περίθαλψη των θυμάτων.

 

1922: Δολοφονείται στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Ρατενάου. Οι δράστες είναι μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, που διαφωνούν με την πολιτική του για την πληρωμή αποζημιώσεων εξαιτίας της συμμετοχής της Γερμανίας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

1945: Βρετανικά βομβαρδιστικά καταστρέφουν τη «Γέφυρα του ποταμού Κβάι» στα σύνορα Βιρμανίας - Ταϊλάνδης. Χτίστηκε με καταναγκαστική εργασία Άγγλων και συμμάχων αιχμαλώτων, για λογαριασμό των Ιαπώνων κατακτητών. Το επεισόδιο δραματοποιήθηκε κινηματογραφικά από τον σκηνοθέτη Ντέβιντ Λιν στην ομώνυμη ταινία, με πρωταγωνιστές τους σερ Άλεκ Γκίνες και Γουίλιαμ Χόλντεν.

 

1968: Ο Γλαύκος Κληρίδη και ο Ραούφ Ντενκτάς συναντώνται στη Λευκωσία, υπό την προεδρία του Οζόριο Ταφάλ, για την εσωτερική δομή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

1997: Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανακοινώνει πρωτοποριακή απόφαση, που δίνει το δικαίωμα και στους άνδρες να λαμβάνουν σύνταξη μετά το θάνατο των συζύγων τους.

 


Πηγή: Sansimera.gr

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα