Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 13:14

Στις 29 Ιουνίου 2002 συλλαμβάνεται ο Σάββας Ξηρός

Από έκρηξη που σημειώνεται στα εκδοτήρια της Hellas Flying Dolphins στον Πειραιά τραυματίζεται και συλλαμβάνεται ο Σάββας Ξηρός στις 29 Ιουνίου 2002, ο οποίος στη συνέχεια θα ομολογήσει τη συμμετοχή του στη «17 Νοέμβρη». Είναι η αρχή της εξάρθρωσης της οργάνωσης-φάντασμα, που δρούσε στην Ελλάδα επί 27 χρόνια.

 

1874: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Καιροί» άρθρο του Χαρίλαου Τρικούπη με τίτλο «Τις πταίει;». Σε αυτό, ο Τρικούπης καταδεικνύει ως υπεύθυνο για την πολιτική κρίση που διέρχεται ο τόπος τον βασιλιά Γεώργιο Α'. Επίσης, σχολιάζει αρνητικά τις επιλογές του στο σχηματισμό κυβερνήσεων και ζητά να λαμβάνει υπόψη του κατά το σχηματισμό των κυβερνήσεων την Αρχή της Δεδηλωμένης.

 

1931: Μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Εθνική Ένωσις Ελλάς» βάζουν φωτιά στον συνοικισμό Κάμπελ της Θεσσαλονίκης και βιαιοπραγούν κατά των φτωχών Εβραίων κατοίκων του. Τα επεισόδια υποδαυλίζει με σειρά άρθρων της η φιλοβενιζελική εφημερίδα «Μακεδονία».

 

1973: Πραγματοποιείται εξέγερση στη Χιλή κατά του σοσιαλιστή Προέδρου Σαλβαδόρ Αλιέντε, από τα στρατεύματα που στήριζαν την Κυβέρνησή του.

 

1969: Εγκαινιάζεται ο σύγχρονος αεροσταθμός επιβατών εξωτερικού στο Ελληνικό.

 

Πηγή: Sansimera.gr

 

 

 

Σχετικά Άρθρα