Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 08:28

Στις 18 Ιουλίου 1922 κηρύσσεται η αυτονομία της Μικράς Ασίας

Με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, κηρύσσεται η αυτονομία της Μικράς Ασίας στις 18 Ιουλίου 1922, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συμφωνίας ανακωχής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

 

64: Μεγάλη φωτιά στη Ρώμη καταστρέφει τα δύο τρίτα της πόλης. Ο εμπρηστής αυτοκράτορας Νέρων, μπροστά στη γενική κατακραυγή, διαδίδει ότι υπαίτιοι είναι οι Χριστιανοί και ξεκινά τους διωγμούς εναντίον τους.

 

1955: Το νεορεαλιστικό δράμα του Νίκου Κούνδουρου «Μαγική Πόλη» κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Φούντας, Θανάσης Βέγγος, Μάνος Κατράκης, Μαργαρίτα Παπαγεωργίου, Μίμης Φωτόπουλος και Στέφανος Στρατηγός. Τη μουσική υπογράφει ο Μάνος Χατζιδάκις.

 

1976: Η 14χρονη Ρουμάνα Νάντια Κομανέντσι αφήνει άναυδο τον κόσμο όταν βαθμολογείται με 10 από τους κριτές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ. Είναι το πρώτο τέλειο δεκάρι στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής. Ο τελικός απολογισμός είναι 7 δεκάρια, 3 χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό κι ένα χάλκινο.

 

2002: Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος ανακοινώνει και επισήμως ότι οι Αρχές προχώρησαν, ουσιαστικά, στην εξάρθρωση του εκτελεστικού πυρήνα της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», ενώ αποδίδει στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο το ρόλο του καθοδηγητή και συγγραφέα των προκηρύξεων.

 

 

Πηγή: Sansimera.gr

Σχετικά Άρθρα