Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 09:55

Στις 15 Μαϊου 1911 παραδίδεται στην Ελλάδα το νέο θωρηκτό Αβέρωφ

Το ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ παραλήφθηκε από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις 15 Μαϊου 1911. Αποτελεί μέρος της ίδιας της ελληνικής ιστορίας, καθώς έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α' και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν «παρών» στην απελευθέρωση της χώρας. Αποσύρθηκε το 1984 και λειτουργεί πλέον ως πλωτό μουσείο στον όρμο του Φαλήρου.

 

1822: Ο τουρκικός στρατός υπό τον Χουρσίτ πασά εκστρατεύει εναντίον των Σουλιωτών. Θα ηττηθεί στις μάχες Ναβαρίκου, Χωνίων και Κιάφας και θα αποσυρθεί.

 

1944: Οι στρατηγοί Αϊζενχάουερ και Μοτγκόμερι, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γουίνστον Τσόρτσιλ και ο βασιλιάς της Μ. Βρετανίας Γεώργιος 6ος, συσκέπτονται για να καθορίσουν τη D-Day, δηλαδή την ημερομηνία απόβασης στη Νορμανδία.

 

1944: 14.000 Εβραίοι από την Ουγγαρία καταφτάνουν στο Άουσβιτς.

 

1971: Ο Άγγλος διαιτητής του τελικού Άγιαξ - Παναθηναϊκού, Τζακ Τέιλορ, δίνει συνέντευξη στην «Αθλητική Ηχώ» από το κρεοπωλείο του στο Γουλβερχάμπτον, με το ρούχα και τα σύνεργα της δουλειάς. «Στέλνω εύκολα παίκτες στην εξέδρα» δηλώνει, ενώ για τους «πράσινους» εμφανίζεται μάλλον αδιάβαστος: «Πρέπει να είναι καλή ομάδα».

 

1985: Σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ομάδα τρομοκρατών με αστυνομικούς, σκοτώνονται ένας τρομοκράτης, ο Χρήστος Τσουτσουβής, και τρεις αστυνομικοί.

 

Πηγή: Sansimera.gr

 

 

Σχετικά Άρθρα