Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 10:02

Στις 17 Ιουνίου 1831 εκτυπώνονται στο Ναύπλιο τα πρώτα χαρτονομίσματα

Eκτυπώνονται στο Ναύπλιο τα πρώτα χαρτονομίσματα. Πρόκειται για το φοίνικα που εισήγαγε ο Ιωάννης Καποδίστριας ως επίσημο νόμισμα της Ελλάδος. Η κυκλοφορία τους όμως θα είναι μια αποτυχία, καθώς δεν θα τύχουν αποδοχής από τους πολίτες του νεοσύστατου κράτους.

 

1462: Ο Βλαντ Γ' ο Παλουκωτής (ο Ρουμάνος ευγενής που ενέπνευσε τον μύθο του Δράκουλα) προσπαθεί να δολοφονήσει τον σουλτάνο Μεχμέτ Β', αλλά αποτυγχάνει και αναγκάζεται να αποσυρθεί από τη Βλαχία.

 

1789: Καθώς πλησιάζει η Γαλλική Επανάσταση, η Τρίτη Τάξη αυτοανακηρύσσεται σε Εθνοσυνέλευση, με στόχο να αποσπάσει προνόμια και εξουσία από τον βασιλιά Λουδοβίκο ΙΣΤ'.

 

1885: Το Άγαλμα της Ελευθερίας φθάνει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, ως δώρο των Γάλλων προς τους Αμερικανούς.

 

1961: Εγκαινιάζεται το νέο τουριστικό ξενοδοχείο της Πάρνηθας «Μον Παρνές», από τον υπουργό Προεδρίας Κωνσταντίνο Τσάτσο, παρουσία του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή.

 

1964: Διακόπτεται στο 115ο λεπτό της παράτασης ο αγώνας Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας. Εξαγριωμένοι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο αγώνας είναι «στημένος», καταστρέφουν ολοκληρωτικά το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Στην κανονική του διάρκεια ο αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 (Δομάζος – Νεοφώτιστος).

 

 

Πηγή: Sansimera.gr

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα