Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 09:12

Στις 14 Αυγούστου 1996 δολοφονείται ο Σολωμός Σολωμού

Μεγάλη ένταση στην Κύπρο. Τούρκος παρακρατικός οπλίζει και δολοφονεί εν ψυχρώ τον 26χρονο Σολωμό Σολωμού, την ώρα που προσπαθεί να κατεβάσει την τουρκική σημαία στη Δερύνεια. Το στιγμιότυπο θα καταγραφεί στις κάμερες των τηλεοπτικών δικτύων και θα συγκλονίσει την ελληνική και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

 

 

 

1893: Η Γαλλία γίνεται η πρώτη χώρα που επιβάλει στους κατόχους αυτοκινήτων άδεια και αριθμό κυκλοφορίας.

 

 

 

1945: Η Ιαπωνία παραδίδεται άνευ όρων στις συμμαχικές δυνάμεις, μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών από τους Αμερικανούς στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι.

 

1980: Ο ηλεκτρολόγος Λεχ Βαλέσα ηγείται των απεργιών στα ναυπηγία του Γκντανσκ της Πολωνίας, προκαλώντας το κομμουνιστικό καθεστώς της χώρας.

 

 

1988: Μέλη της «17 Νοέμβρη» εισβάλλουν στο IΘ' Αστυνομικό Τμήμα του Bύρωνα, δένουν τους αστυνομικούς και παίρνουν τον οπλισμό τους.

 

 

2003: Περίπου 50 τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές, είναι ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης, μεγέθους 6,4 Ρίχτερ, που συγκλονίζει τη Λευκάδα. Καθιζήσεις και κατολισθήσεις καταστρέφουν το οδικό δίκτυο, ενώ πλήττονται παλιά σπίτια και αγροικίες στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η Κυβέρνηση ανακοινώνει τη χορήγηση 42 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των σεισμοπαθών και την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

 

 

Πηγή: Sansimera.gr

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα