Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 09:27

Στις 12 Ιανουαρίου 1996 ο Κλάους Κίνκελ αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για το κατοχικό δάνειο

Στις 12 Ιανουαρίου 1996 ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ αρνείται οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα, σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

 

1913 - Ο Ρώσος επαναστάτης Iωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, ένας από τους εκδότες της εφημερίδας Πράβντα, σε επιστολή, που στέλνει προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, υπογράφει ως Στάλιν, δηλαδή Ατσάλινος Άνθρωπος.

 

1934 - Συνέρχεται η 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η οποία καθορίζει το χαρακτήρα και τις κινητήριες δυνάμεις της επερχόμενης επανάστασης στην Ελλάδα, που προσδιορίζεται ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνων των χωρών για τις οποίες προβλέπεται «πορεία λίγο ή πολύ γρήγορου περάσματος της αστικοδημοκρατικής επανάστασης σε επανάσταση σοσιαλιστική...».

1940 - Στα πλαίσια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η Ρωσία βομβαρδίζει τη Φινλανδία.

 

1943 - Οι γερμανικές δυνάμεις που πολιορκούν το Λένινγκραντ κινδυνεύουν να κυκλωθούν, καθώς έχει εκδηλωθεί σφοδρή σοβιετική αντεπίθεση, οπότε λύνουν την πολύμηνη πολιορκία.

 

1971 - Επεισόδια απειλούνται από τους Έλληνες καπνεργάτες του Πειραιά, επειδή στις καπναποθήκες προσλήφθηκαν γυναίκες αντί για άνδρες.

 

 

Σχετικά Άρθρα