Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021 09:50

Στις 27 Ιουλίου 1992 έφυγε από κοντά μας η Τζένη Καρέζη

Η ηθοποιός Τζένη Καρέζη (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ευγενίας Καρπούζη) θα βρεθεί για τελευταία φορά στο... σανίδι της ζωής στις 27 Ιουλίου 1992, καθώς νικήθηκε από την επάρατο νόσο. Αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό τόσο για τις ερμηνείες της στο θέατρο, όσο και για τους δραματικούς και κωμικούς ρόλους της στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο.

 

 

 

1890:Αυτοπυροβολείται ο διάσημος Ολλανδός ζωγράφος Βίνσεντ βαν Γκονγκ. Θα αφήσει την τελευταία του πνοή δύο μέρες αργότερα.

 

1953: Υπογράφεται στην πόλη Μουνσάν της Βορείου Κορέας η ανακωχή, με την οποία τερματίζεται ο Πόλεμος της Κορέας. Έκτοτε, το Ελληνικό Εκστρατευτικό Σώμα Κορέας αναβαθμίζεται από Τάγμα σε Σύνταγμα και επαναπατρίζεται τον Οκτώβριο του 1955.

 

1991: Δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Σοβιετικοί πολίτες αντιμετωπίζουν με δισταγμό τη μετάβαση της χώρας στο δυτικό καπιταλιστικό σύστημα.

 

1998: Η Ελλάδα φλέγεται. Σαράντα πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Ταυτόχρονα «καίγονταν» και οι Έλληνες, αφού σε ολόκληρη τη χώρα επικρατεί καύσωνας, με αποτέλεσμα κατά τόπους στα ηπειρωτικά το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 και 41 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: Sansimera.gr

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα